- hirdetés -

Az egészséges életmód és az egészséges testkép, az a témakör, amivel szinte mindennap találkozhatunk. Egy olyan korban élünk, ahol önmagunk elfogadása nagyon fontos. Körbe vagyunk véve reklámokkal és a közösségi médiában is folyamatosan azt látjuk, hogy mi a „tökéletes”. Mindenkinek saját magában kell megtalálni azt az egyensúlyt, amit az elfogadás és az egészség alkot.

Béres Alexandra a Richter Egészségváros kapcsán tartott előadást és egy edzést a résztvevők számára. A modern kor megjelenésével, amikor minden elérhető a kanapéból, egyre kevesebbet mozognak az emberek. Így Magyarországon is egyre több a túlsúllyal küzdő személy. Egészségünk érdekében azonban oda kell figyelnünk magunkra, és ha belekezdünk egy diétába, vagy edzésbe fontos, hogy ne adjuk fel rögtön.

– Nagyon sok oka van annak, hogy nem csinálunk végig egy diétát, edzést. Az egyik ok, hogy túl nehéz mozgást választunk. Én mindig mindenkit arra bíztatok, hogy nem kell, hogy ez egy szükséges rossz legyen – emelte ki.

Állítása szerint egy embernek három oka van, ha nem akar sportolni: „nincs időm, nincs pénzem és a lusta vagyok”. Mindegyikre van megoldás. Egy héten elég, ha mondjuk háromszor sikerül rávenni magunkat a testmozgásra, és nem kell órákon keresztül végezni azt. Sok ingyenes tartalom is elérhető online, valamint kimenni az utcára és futni egy kicsit sem kerül pénzbe.

– Ha nem teszünk magunk elé túl nagy akadályt, csak mondjuk egy félórás, órás gyaloglást, amit tudjuk, hogy meg tudunk csinálni és nem veszi el a kedvünket, az már jó. Ha túl nehezet választunk elsőre, ahhoz nem lesz kedvünk máskor – tanácsolja a szakember.

Meg kell tehát teremteni az egyensúlyt. A Richter Egészségváros során volt lehetőség különböző tanácsadásokon is részt venni, valamint BMI és testzsír méréseket is végeztek, de egy koleszterin-szint- vagy vérnyomásmérés során is rájöhetünk, ha túlsúlyunk már befolyásolja egészségünket.

– Én imádom ezt a programsorozatot, mert eljön az emberekhez. Olyan nehezen lehet rávenni mindenkit, hogy menjenek el szűrésre. Vagy azért, mert tartanak valamitől vagy nem szánják rá az idejüket, de ez a program idejön – mondta Béres Alexandra.

Az ingyenes szűrésekkel tehát segíthetünk magunkon, és ha nem is tudtunk ellátogatni a mostani alkalommal, fontos, hogy odafigyeljünk testünk jelzéseire, és forduljunk szakemberhez, amennyiben úgy érezzük valami nincs rendben. Figyeljünk oda az egészséges táplálkozásra és a számunkra megfelelő testmozgásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.