- hirdetés -

Munkácsi vár, Rákóczi-kastély, Vereckei-hágó – többek között ilyen történelmi helyeken jártak a Fénysugár Nyugdíjas Egyesület és a Magunkért Egymásért Civil Egyesület szentetornyai tagjai. Az élményekben gazdag utazást pályázaton nyerték, a szervezők lelkesedéssel számoltak be a kirándulásról.

Az Orosházi Evangélikus Egyházközség keretein belül működő Fénysugár Nyugdíjas Egyesület és a Magunkért Egymásért Civil Egyesület, a Rákóczi Szövetség által kiírt Kárpátaljai Utazási Program pályázatán nyerték a felejthetetlen utazást – számolt be Lázár Pálné és Keller Erika szervező.

A csoport először Munkácsra érkezett, ahol egy idegenvezető kalauzolta őket a történelmi látványosságok között. A vár bástyáiról gyönyörködtek a kilátásban, egy belvárosi séta során megnézték város nevezetességit, majd megszálltak Makkosjánosiban.

A második nap a Vereckei-hágónál jártak a nyugdíjasok, ahol koszorút helyeztek el az emlékműnél. A hágót elhagyva az Árpád-vonal vezérkari bunkerében tettek izgalmas sétát. Szolyván, az 1944-ben elhurcolt magyar és német áldozatoknak állított „Málenkij robot” emlékhelynél szintén koszorút helyeztek el.

Rengeteg élménnyel tértek haza a kirándulásról (Fotó: egyesület)
Rengeteg élménnyel tértek haza a kirándulásról (Fotó: egyesület)

Az utolsó napon Beregszász is számos érdekességet tartogatott a csoport számára: a Bereg vármegyeházát, a Magyar Királyi Törvényszék épületét, a volt Úri kaszinót és a Hősök terét is megnézték.

A kirándulók köszönik a Rákóczi Szövetség támogatását, amivel hozzájárultak ehhez a csodálatos élményhez – írták a szervezők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.