- hirdetés -

Az elhalálozással kapcsolatos anyagi terhek csökkentéséhez ad segítséget egy támogatási forma.

Temetési települési támogatás nyújtható annak a személynek, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott annak ellenére, hogy arra nem volt köteles, vagy tartásra köteles hozzátartozó volt ugyan, de a temetési költségek viselése a saját maga, illetve családja létfenntartását veszélyezteti.

A kérelem benyújtható a polgármesteri hivatal fsz. 3, 4, 5, 6-os számú irodáiban. A kérelemnyomtatvány ezen irodákban kérhető személyesen, illetve letölthető Orosháza honlapjáról. A kérelmező az eltemettetést a nevére kiállított temetési számlával igazolja, melyet a temetkezési szolgáltató állított ki.

A támogatás abban az esetben nyújtható az eltemettető részére, amennyiben annak családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 71 250 forintot, illetve ha az eltemettető egyedül élő, a 85 500 forintot. A temetési települési támogatás összege 20 000 forint, kifizetése a polgármesteri hivatal pénztárában történik, előre meghatározott időpontban.

A kérelemhez csatolandó mellékletek: jövedelemigazolás, halotti anyakönyvi kivonat másolata, temettetési számla eredeti példánya.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.