- hirdetés -

Távolmaradásra szólít fel a baloldali ellenzéki párt. Szerintük a kormány népszavazása illegitim, mert semmilyen jogszabályi következménye nem lesz.

„Az MSZP álláspontja az, hogy Orbán Viktor Kötcsén leleplezte magát. Beismerte, hogy nincs jogi következménye az októberi kvótareferendumnak. A kormány népszavazása illegitim, mert semmilyen jogszabályi következménye nem lesz” – írja közleményében az MSZP Békés Megye 4. Számú Választókerületi Szervezete elnöksége.

„A kormány által kezdeményezett népszavazás csupán egy pártszavazás, amely kizárólag Orbán Viktorról és a Fideszről szól. A kormány milliárdokat költ egy drága és felesleges szavazásra, mert el akarja fedni az oktatás, az egészségügy, a mérhetetlen korrupció és a botrányosan alacsony fizetések problémáját Magyarországon.” – fogalmaznak.

Kiemelik, az MSZP a következő hetekben azért kampányol majd, „hogy lerántsa a leplet arról a kétszínű és veszélyes politikáról, amellyel Orbán Viktor és a Fidesz az Európai Unió kijárata felé rángatja Magyarországot. Mert szerintünk az unión kívül csak olyan élet van, ahonnan menekülnek az emberek – Európába.” – írják.

A közleményben úgy fogalmaznak, az októberi szavazás nem oldja meg a menekültválságot, ezért az MSZP továbbra is távolmaradásra kéri a választókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.