- hirdetés -

Kétszámjegyű győzelmet aratott az OMTK-ULE a megye III. második fordulójában.

2015. május 30-án játszottak utoljára bajnoki mérkőzést a Mátrai Sándor Stadionban, akkor az OFC a pesterzsébetieket fogadta. Bő egy évvel később, szeptember 3-án újra élet költözött a sportlétesítménybe: az OMTK-ULE játssza mérkőzéseit az egykor Puskást, Lothar Matthaust, Ebedlit vendégül látó létesítményben.

Az OMTK-ULE jóvoltából – az első fordulóban Medgyesbodzáson aratott 8–3-as győzelme után – hazai környezetben is kiszakadt a gólzsák, kétszámjegyű győzelem lett a vége.

OMTK-ULE 1913 – Magyarbánhegyesi TC 13–1 (3–0)

Megye III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, Mátrai Stadion, 300 néző
V.: Korbely P. (Sechna G., Valastyán D.)

OMTK-ULE: Szabó Z. – Harmati (Debreceni), Boros, Pardi, Fejes – Elekes (Szántó), Kánya (Dobi B.), Greman (Tárnyik), Buza – Suta (Kichler), Lövei.
Edző: Gyimesi András

Az Orosháza egyből magához ragadta a kezdeményezést és már a 2. percben helyzetbe került, de Lövei fölé lőtt. A 13. percben Kánya átadását Buza emelte ajtó-ablak helyzetben fölé. A 15. percben megtört a gólcsend. Buza jobb oldali beadását Pardi belsőzte közelről a hálóba, 1–0.

Ismét élet költözött a Mátrai stadionba (Fotó: Forgó Imre)
Ismét élet költözött a Mátrai stadionba (Fotó: Forgó Imre)

A 35. percben először kellett Szabó kapusnak hárítania, akkor viszont góltól mentette meg csapatát. A 40. percben Suta lövése kipattant a kapusról, Pardi résen volt és közelről az üres kapuba passzolt, 2–0.

A 42. percben ismét Szabó kapus mentett nagy helyzetben. A 45. percben Elekes alapvonalról visszagurított labdáját Lövei passzolta a hálóba, 3–0.

A második játékrészben aztán potyogtak a gólok. A 47. percben Buza lőtt 17 méterről a jobb sarokba, 4–0.

Az 50. és az 52. percben Elekes találataival már 6-0 a javunkra, de mire a tudósító lekönyvelte a gólokat, Pardi góljával már 7–0 volt az állás.

A 67. percben szépített a vendég együttes. Varga G. két csel után lőtt 17 méterről a jobb felsőbe, 7–1. A 69. percben Lövei egy kapufáról visszapattanó labdát értékesített, 8–1.

A 71. percben egy kényszerítő után Buza vágta a hálóba a labdát, 9–1. A 73. percben a találkozó legszebb gólját láthatták a nézők. Dobi mintegy 25 méterről bombázta a labdát a kapu jobb oldalába, 10–1.

A 77. percben Debreceni alapvonalról visszagurított labdáját Pardi passzolta a kapuba, 11–1. A 80. percben Pardi Löveivel rúgatott gólt, 12–1. A végeredményt a 86. percben Buza távoli lövéssel állította be, 13–1.

A győztes orosházi csapat (Forgó Imre)
A győztes orosházi csapat (Forgó Imre)

Gyimesi András: – A szerda-szombat ritmusból sikeresen jöttünk ki. Úgy gondolom, hogy ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Köszönjük a szépszámú közönségünknek a biztatást.

Az OMTK-ULE 1913 két forduló után vezeti a tabellát.

A csapat a 3. fordulóban szeptember 10-én lép pályára, ekkor a Békéssámsont fogadja a Mátrai stadionban. A találkozó kezdési ideje: 16.30 óra. A mérkőzés megtekintése ingyenes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.