- hirdetés -

Sikeres nyarat és a statisztikai adatok tükrében sikeres első félévet zárt Gyopárosfürdő. A vendégek és a vendégéjszakák száma növekedett a tavalyi évhez képest, a nyár kiemelt rendezvényei pedig szintén produkálták az elvárt látogatói létszámot.

A szeszélyes nyári időjárás a fürdő és a szállodák forgalmára, valamint a programokra is rányomta bélyegét, az év első három hónapját azonban nem érintette. Ebben az időszakban több vendég látogatott ki Gyopárosra, mint 2015-ben.
– Ez márciusban csúcsosodott ki, amikor 43 százalékkal több fürdőzőt tudtunk köszönteni, aztán jött a rendkívül változékony nyár, ami nem kedvezett a kültéri strandolásnak. Az év első nyolc hónapjában összességében a tavalyihoz képest 2 százalékkal kevesebben választottak minket, de még így is 152 ezer vendégünk volt augusztus végéig – részletezte az adatokat Benkő Ferenc a fürdőt működtető Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Év végéig 210 ezer főre számítanak a fürdőben (Fotó: Rosta Tibor)
Év végéig 210 ezer főre számítanak a fürdőben (Fotó: Rosta Tibor)

A sikeres tavasz annak a kampánynak is köszönhető, amelyet a Turisztikai Desztináció Menedzsment folytatott a szomszédos országokban.
– A februári és márciusi szerb, valamint román akciónk olyan hatással volt a turisztikai piacra, hogy a korábbi számok jelentősen felfelé mozdultak mind a fürdő, mind a vendégéjszakák vonatkozásában és ezt folytatjuk október-novemberben is, úgyhogy kíváncsian várom, milyen hatással lesz a határon túli magyar, illetve szerb és román ajkú turistajelenlétre – mondta el Kiss László a Jövő Építők TDM Közhasznú Egyesület elnöke.

A szállodák is szépen teljesítettek

Az Alföld Gyöngye Hotel igazgatója, Csobota-Kis Árpád szintén a nyári foglalások számának növekedéséről számolt be.
– Már a júniust is túlteljesítettük, a júliust 10 százalék fölött, augusztusban pedig a nagyon csapadékos idő miatt a bevételt tekintve körülbelül ugyanakkora forgalmat bonyolítottunk, mint tavaly. A turisták zömében 3-4 éjszakát töltenek nálunk, de szerencsére vannak, akik egy hétnél is tovább maradnak, sok köztük a visszajáró vendég.

A januártól júniusig tartó időszakban a KSH legfrissebb jelentése szerint a Gyopárosfürdőn eltöltött vendégéjszakák száma 24, a vendéglétszám pedig 26 százalékkal növekedett a tavalyi évhez képest.

Népszerűnek bizonyult a legnagyobb vonzerőt jelentő fürdőben újdonságként kialakított színpad is.
– Ezen helyi és regionális értékeket igyekeztünk felvonultatni, tehát a fürdőzést „megzavarván” sport bemutatókat, illetve színpadi programokat tudtunk nyújtani az ide látogató turistáknak. Emellett bevezettük idén először az animátori szolgáltatást is, amelynek keretében hétfőtől vasárnapig különböző felnőtt- és gyerekprogramokat, vízi tornákat, játékos vetélkedőket és kézműves foglalkozásokat tartottak a kollégák – összegezte az újításokat Kiss László.

Bővült a kalandpark

Olyan ügyességi elemekkel és csúszó pályával, amelyek még komplexebbé tették az élményt annak a megközelítőleg kétezer látogatónak, akik igénybe vették június óta.

Kezdőknek és haladóknak egyaránt nagy élményt jelentett a park (Fotó: Püspöki Zsolt)
Kezdőknek és haladóknak egyaránt nagy élményt jelentett a park (Fotó: Püspöki Zsolt)

A szezon legsikeresebb programja a Kenyérünnep volt, amelyre ötezren látogattak ki, de nagy népszerűségnek örvendett a májusban üzembe állt Dotto kisvonat is, augusztusig mintegy 15 ezren utaztak rajta. Menetrendje szeptember 4-ig változatlan, 5-től azonban már csak péntektől vasárnapig közlekedik minden héten egészen szeptember végéig.

A fürdőben elsejével bezárt a torony- és a gyermek medence, az uszoda szeptember 18-ig tart nyitva igazodva a Nagy Sándor Úszó Emlékversenyhez és eddig várják a fürdőzőket a teraszon lévő élménymedencék is egy kivételével, amelyet télre idén is feltöltenek termálvízzel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.