- hirdetés -

Az Innovatíva Csoport nagyszabású megmozdulást, Jótékonysági Futózarándoklatot tervez Szeged és Székelyhíd között. Az egyik csatlakozási pont Orosháza lesz.

A megmozdulás célja, hogy a Böjte Csaba által irányított Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon kis lakóinak életkörülményei javuljanak. A kezdeményezés mellé állt a Kairos Technologies LTD informatikai vállalkozás. A cég adományával sokszorosan megvalósult a pénzügyi támogatás tervezett egymillió forintos összege.

– A Szeged és Székelyhíd közötti, majdnem 300 km hosszú táv lefutva olyan extrém fizikai teljesítmény, amely elég figyelemfelkeltő célunk eléréséhez. Az elképzelésünk az, hogy a legegyszerűbb, felhajtások nélküli lebonyolítási formát választjuk. Azt szeretnénk, ha az esemény valóban a támogatásról, segítésről szólna, kerülni szeretnénk az öncélúságot. Igyekszünk a költségeket minimálisra szorítani, hogy a saját pénzeszközeink is inkább a Gyermekotthon javát szolgálják – tájékoztatta az OrosCafét Csorba Hedvig, az Innovatív Csoport egyik önkéntese.

Várják az orosháziak adományait, részvételét is

A többszörös maratoni távot négy nap alatt kívánják teljesíteni, a futózarándoklat indulópontja Szeged lesz.

A futás rögtön az első napon, augusztus 23-án érinti városunkat is. A csatlakozási pont a tervek szerint kedden délután fél háromkor lesz a Tesco áruház parkolójában. Itt átadhatják a támogató vállalatok, magánszemélyek a pénz- illetve tárgybeli adományokat is.

A futókat akár kerékpárral is kísérhetik a csatlakozni vágyók.
– Az útvonal során egy személyautó és egy mikrobusz áll rendelkezésünkre. Ezek szállítják az éppen nem futó résztvevőinket az útvonal mentén, illetve itt gyűjtjük az esetleges adományokat, melyet a becsatlakozók hoznak – mondta el Csorba Hedvig. Hozzátette, hogy ellátást valamint szállást a harmadik és negyedik napon csak korlátozott mennyiségben képesek biztosítani.

Az eseményről folyamatosan tájékozódhatnak az érdeklődők a Karitatíva facebook oldalán, ahol élő bejelentkezésekkel, posztokkal és videókkal számolnak be a futók helyzetéről. Bővebb információk a kezdeményezésről az Innovatíva Csoport honlapján találhatók.

A tervezett útvonal:

1. nap: Szeged – Békéscsaba
2. nap: Békéscsaba – Szeghalom
3. nap: Szeghalom – Debrecen
4. nap: Debrecen – Székelyhíd

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.