- hirdetés -

A kormány kétmilliárd forintnyi összeget különített el több mint 250 határainkon belüli- és kívüli templom felújítására, valamint 300 közösségi program megvalósítására. Ennek köszönhetően megújul a szentetornyai katolikus templom is.

A Jézus Szíve Plébánia a szentetornyai templom tetőszerkezetének javítására és a falak szigetelésére nyújtott be pályázatot a Nemzeti Erőforrások Minisztériumába. A munkálatoknak már neki is láttak augusztus 1-jén.

– A sekrestyében egy-egy eső után óceánként áll a víz, és ha körbenézünk a templomban, látszik, hogy omladozik a vakolat, felpúposodott a padló a talajvíz miatt – osztotta meg korábban az OrosCaféval Iványi László plébános.

A munkálatok már elkezdődtek augusztus elsején (Fotó: Domján Róbert)
A munkálatok már elkezdődtek (Fotó: Domján Róbert)

A rekonstrukcióhoz 14 millió forintra lett volna szükség, ám a benyújtott pályázaton csak négymillió forintot nyertek. Emellett az orosházi önkormányzat is minden évben támogatja őket, így ezt a hárommillió forintot is a felújításra fordítják.

– Az említett összegek csak a munkálatok egy részét fedezik, igyekszünk más forrásokat is felkutatni, hogy minél jobb körülményeket biztosíthassunk a szentetornyai híveknek vallásuk gyakorlásában – mondta el Iványi László.

Megtudtuk, a munkálatok, – ha minden jól halad – októberig tartanak, viszont ha közben további forrásokhoz jut a Jézus Szíve Plébánia, akkor elhúzódhatnak. Ez idő alatt a szentetornyai katolikus közösség számára a miséket a szomszédban található plébániai épületben tartják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.