- hirdetés -

Az utolsó koncerttel, augusztus 6-án este lezárult az orosházi Rock Klub nyári rendezvénysorozata, a IV. ViharsaRock Fesztivál. Öt esten át 12 zenekar lépett fel, hat országosan ismert csapat, és hat Délkelet-Magyarországról érkezett amatőr zenekar részvételével.

A szervezők igyekeztek többféle zenei stílust bemutatni, a nyitónapon a hazai heavy soul legjobb képviselője, a Pleszkán Écska énekesnővel felálló Soulbreakers hozta a varázslatot, majd következett az Edda gitárosának, Alapi Istvánnak zenekara, az Alapi Power Band, mely igényes, kissé jazz-rockos dalokat is játszott – olvasható a Rock Klubtól érkezett beszámolóban.

Lelkes és hozzáértő közönség

A harmadik napon az ország legjobb rhythm and blues-torka, a Suba Attila énekes vezette The Soulfool Band hozta el New Orleans zenei világát Orosházára, nem túlzás, világszínvonalú produkcióval. A negyedik napon a fesztivál vendége az Ozone Mama volt, mely óriási bulit csinált. Ez a csapat a stoner-rockot, vintage-rockot képviselte és frenetikus sikert aratott. Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen Kanadában és az Egyesült Államokban is ismerik a zenekart.

A fellépett zenekarok nagy része újra szeretne városunkban muzsikálni (Fotó: Rock Klub)
A fellépett zenekarok nagy része újra szeretne városunkban muzsikálni (Fotó: Rock Klub)

A fesztivál zárónapján Török Ádám elhozta az 1971-es Ős-Mini zenekarát, melyben egy tag (a dobos) kivételével a régi tagok szerepeltek. A Mini olyan autentikus, félig akusztikus programot adott elő, melynek művészi értékét senki nem kérdőjelezheti meg, hiszen nagyszerűen komponált Bartók-átiratokkal és régi ismert dalaik újragondolt változataival léptek a fesztivál színpadára igen nagy sikerrel.

Az eddigiekben az ún. nagyokról beszéltünk, de érdemes megemlíteni az előzenekarokat is, hiszen ott is találunk nagyszerű produkciókat. A szegedi Blues Bell kiváló bluesrock műsort adott, a hódmezővásárhelyi Őrtorony Jimi Hendrix-re emlékezett, az orosházi Bagaméri Projekt egyre fejlődőképesebb csapata kiválóan helytállt, a békéscsabai WAMSZ nagyszerű progresszív rockot játszott, a tagságában megújult csanádapácai Örökség pedig a hazai rock nagy slágereivel aratott sikereket.

A show-nak folytatódnia kell (Fotó: Rock Klub)
A show-nak folytatódnia kell (Fotó: Rock Klub)

A koncerteket mintegy 550-en látogatták, ami nem sok, de a helyi zenei életet figyelembe véve elfogadható eredmény. A fellépő zenekarok egyöntetűen elégedettek voltak a klub, és az egyesület munkájával, sőt, kifejezték abbéli szándékukat hogy szerte az országban növelik a már országosan ismert, és elismert orosházi Rock Klub hírnevét. A fellépett zenekarok nagy része újra szeretne városunkban muzsikálni, mert itt olyan lelkes és hozzáértő közönség található, hogy a „feeling” mindig ott van a színpadon is.

A zárókoncerten az Ős-Mini felkonferálása előtt, Lénárt Léna Ferenc és Bojtor István alpolgármester lépett a színpadra, és köszöntötte fel a 66. születésnapját ünneplő klubvezetőt, Mihály Zoltánt. Bojtor István a jókívánságok mellett kihangsúlyozta: eddig is, és a jövőben még inkább segíteni akarja ezt a klubot, mert kiérdemelte az elmúlt években. A kissé meglepett és meghatódott klubvezető ezek után megköszönte a személyes jókívánságokat, valamint köszönetet mondott azoknak a támogatóknak, akik segítették a fesztivál sikeres megrendezését.

A klubvezető bejelentette hogy már szervezik a jövő évi jubileumi programot (5 éves lesz a klub), melynek keretében egy komoly külföldi zenekar fellépését is vizionálta, hiszen a „show-nak folytatódnia kell!” – zárul a beszámoló.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.