- hirdetés -

Életének 81. évében, súlyos, hónapokig tartó betegség után csütörtökön este elhunyt Szilágyi Menyhért, Csorvás egykori tanácselnöke, polgármestere, Békés megye és az ország egyik legkiemelkedőbb önkormányzati személyisége – írja a beol.hu.

Szilágyi Menyhért 1975. november 25-étől 1990. szeptember 1-jéig Csorvás tanácselnöke, majd — folyamatosan — a város polgármestere volt 2014. október 12-éig. (Korábban, 1968-tól tanácstagként, majd tanácselnök-helyettesként dolgozott Csorvás közéletében.) Munkássága egyik legnagyobb eredménye, hogy Csorvást 2005. augusztus 20-án várossá nyilvánították.

Aktívan részt vállalt a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége alapításában és munkájában, a szervezetnek volt alelnöke, elnökségi tagja, a Békés megyei tagozat vezetője.

A rendszerváltástól kezdve Békés Megye Képviselő-testületének tagja volt, 1990-től alelnök, és 2010-ig az oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottság elnökeként vállalt részt a megyei politikában (előtte, 1981-től megyei tanácstagként is ellátta feladatait) – olvasható a beol.hu-n.

160729_szilagyi_menyhert_csorvas_volt_polgarmerstere
Fotó: beol.hu

Szilágyi Menyhértet 2014. november 10-én a belügyminiszter a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával tüntette ki. Mielőtt betegsége miatt kórházba került, társadalmi alpolgármesterként tevékenykedett Csorváson.

A alábbiakban az MSZP Békés megyei elnökségének és megyei közgyűlési frakciójának közleménye olvasható.

Az MSZP mély megrendüléssel értesült arról, hogy elhunyt a Békés megyei közélet meghatározó, ikonikus alakja, Csorvás Város volt polgármestere.

Fájdalommal búcsúzunk kedves barátunktól, Szilágyi Menyhérttől, aki a rendszerváltást követően, több cikluson keresztül az MSZP színeiben megyei önkormányzati képviselő volt, és a megyei közgyűlésben számos fontos tisztséget betöltött.

Évtizedekig szolgálta közmegelégedésre Csorvás polgárait, a települést, amelyik ‒ elhivatott munkássága eredményeként ‒ 2006-ban az MSZP kormányzása alatt városi címet kapott.

Hatalmas, pótolhatatlan veszteség a távozása mindannyiunk számára. Hiánya sokszorosan fájdalmas, hiszen nem csupán egy tapasztalt, példamutató közigazgatási szaktekintélyt, településvezetőt veszítettünk el, hanem egy önzetlen, mindig jó kedélyű barátot is.

Az MSZP őszinte részvétét fejezi ki Szilágyi Menyhért családjának, és fájdalommal osztozik gyászukban.

Drága Menyus! Nyugodj békében! Emlékedet a szívünkben megőrizzük!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.