- hirdetés -

Ismét zenétől volt hangos a város, július 22-én és 23-án este tartották az Orosházi Rock Klub szervezésében a IV. ViharsaRock Fesztivál második és harmadik napját.

Négy évre nyúlik vissza a ViharsaRock Fesztivál története, 2012-ben rendezték meg először. A fesztivált elsősorban azon orosháziak számára találták ki, akik az igazán igényes rock – jazz-, illetve blues zenét kedvelik.
– Tavaly több mint ezren látogattak a koncertekre, és reméljük, idén még többen jönnek. Az előjelek nem voltak jók, ugyanis
az első napon a rossz idő miatt be kellett vinni a koncerteket, de a mostani hétvége időjárására nem lehetett panasz, végre az udvaron tarthattuk a koncerteket – mondta az OrosCafénak Mihály Zoltán, az Orosházi Rock Klub vezetője.

A ViharsaRock Fesztivál második napjának legjobban várt koncertje egyértelműen az Alapi Power Band, az Edda gitárosának, Alapi Istvánnak a zenekara volt. Az ősz hajú rocker több formációban is zenél a nagy sikerű Edda mellett, ám nagyon szereti az ilyen megkereséseket is, mint amilyen most az orosházi volt.

Igai örömkoncertet adott Alapi István és zenekara (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Igai örömkoncertet adott Alapi István és zenekara (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az Edda az elmúlt 25-30 éve az időm nagy részét kitölti, de azért vannak szabad időszakaim. Ilyenkor is szeretek zenével foglalkozni, több formációban is benne vagyok, akár vendégként, akár állandó tagként. Az orosházihoz hasonló koncerteket a saját magunk örömére is szervezzük, így ezek nem rendszeresek, de nagyon örülünk az ilyen lehetőségeknek – mondta el a zenész.

Ez érződött a koncertjükön is. Nagyszerű rock-klasszikusokat játszottak személyes kedvenceik közül, mint Deep Purple, Journey vagy Jimmy Hendrix, de természetesen nem maradhattak ki az instrumentális szólók sem. Igazi szabadtéri házibuli hangulatot teremtettek, ahol a zúzós rock mellett a lassúzós nóták sem maradtak ki.

Szombaton a helyi Bagaméri Projekt játszott, utánuk a kínai turnéjáról hazatérve lépett fel Suba Attila és a The SoulFool Band.

– A ViharsaRock fesztivál negyedik napján is nagyszerű fellépőkkel készülünk, hiszen július 29-én a WAMSZ és az Ozone Mama zenél majd. Utóbbi zenekar a kanadai-amerikai turnéjába vette bele az orosházi állomást. Majd a fesztivál záró akkordjaként, augusztus 6-án Török Ádám és az ős Mini együttes lép színpadra, előtte pedig az Örökség nevű banda, ők sokáig házi zenekarunknak számítottak itt a klubban – tette hozzá Mihály Zoltán.

Mindenkinek érdemes lehet kilátogatni a IV. ViharsaRock Fesztiválra, hiszen az élőzene varázsa bárkit képes megragadni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.