- hirdetés -

Két héten keresztül színjátszósok vittek életet a Máltai Játszótérre. Farkas Attiláné tartott foglalkozásokat azoknak, akik kötődnek a műfajhoz és helyszínhez, és azoknak is, akik vendégként érkeztek.

Az alsó tagozatosoknak június 20-24 között, a felsősöknek június 27-július 1-ig tartották az ingyenes délutáni tábort. Többnyire 16-20 gyermek és fiatal volt jelen, és játszott együtt Farkas Attiláné drámapedagógus irányításával.

– A többség a Vörösmarty iskola színjátszóiból került ki, a nagyok között ott voltak a (ma már) középiskolások is, akik már csak a Máltaira szoktak jönni – írja beszámolójában Edit néni, a vezető. – Nagy örömünkre eljöttek a Szentesen drámatagozaton tanuló régi színjátszóink is, ők még vendéget is hoztak magukkal. Más „táborozó” is hozott magával vendéget, ők először többnyire csak nézik a játékot, a végén mindig beállnak játszani.

Mi tetszett a résztvevőknek a legjobban?

Borbély Viktor (19 éves): – A tábor kötetlensége és lazasága. Hogyha kedvem volt elmentem és jól éreztem magam, de nem volt semmi sem kötelező, minden azért volt, hogy jól érezzük magunkat. Továbbá együtt játszottak kicsik és nagyok, ami nekünk lehetőséget adott, hogy úgy játsszunk, mint egy gyerek, a kicsiknek pedig arra, hogy egy kicsit nagyobbnak érezzék magukat.

Fotó: Máltai Játszótér Facebook oldal (további képekért klikk)
Fotó: Máltai Játszótér Facebook oldal (további képekért klikk)

Varga Alexandra (18 éves): – Nekem is tetszett, hogy ilyen laza volt az egész. Illetve az is nagyon jó volt, hogy olyan sokszínűek voltak a feladatok: a fiú-lány pro-kontra volt talán a kedvencem, de nagyon jók voltak a mesefeldolgozósok is szerdán, a klasszikus feladatokat is feldobta Edit néni egy-egy csavarral, szóval egyáltalán nem unatkoztunk. Interaktív volt, kicsik és nagyok együtt játszottak, a régi színjátszókat jó volt viszont látni, úgy játszottunk együtt, mint régen, és nagyon sokat nevettünk, ami talán a legfontosabb.

Orosházi Máltai Játszótér: A kiszűrődő kacagások/ röhögések/ töltötték a teret pozitív csííível. 😀 Nagyon jó volt, hogy itt voltatok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.