- hirdetés -

A magyarok mellett angol és luxemburgi versenyzők részvételével 28. nemzetközi edzőtáborát tartotta az OKKSZK egyesület a héten Gyopároson. Mint az elmúlt években, idén is együtt edzettek az egyesület aerobikosai és karatékái. 

A mintegy 100 résztvevő-köztük 70 karatés- munkájáról elégedetten nyilatkozott a tábor vezetője, sihan Zsiga Zsolt.
– Nagy örömmel tapasztalom évről-évre, hogy a karate népszerűsége töretlen. Ezt szépen mutatja a résztvevő gyerekek száma. Gyopáros hagyományosan remek helyszíne az edzőtábornak. Sokat és keményen edzettünk, több vidéki és budapesti mester vezetésével. Jól dolgoztak a gyerekek, de hogy ki mennyire felkészült, az a mai övvizsgán derül ki. A vizsga a hagyományos rendszerben zajlik idén is. Először a különböző technikákat mutatja be a 16 vizsgázó, majd jönnek a küzdelmek. Ebben a csoportban 10. kyutól, barna öv 2. kyuig vizsgáznak. Övfokozattól függően 10-25, másfél perces harc vár a srácokra – avat be a mester.

A kicsik is felkészülnek, közülük többen vizsgáznak a tábor végén (Fotó: archív Rajki Judit)
A kicsik is felkészülnek, közülük többen vizsgáznak a tábor végén (Fotó: archív Rajki Judit)

A hét végi világversenyek persze beleszólnak az övvizsgába. A romániai Junior Európa Bajnokságon, ill. a szentesi Utánpótlás és U 25-ös Világbajnokságon indulók az övvizsga küzdelem penzumát majd egy későbbi időpontban teljesítik.
– Romániában kilenc, Szentesen tíz versenyzőnk képviseli a klubot és egyben Orosházát. A VB-n felnőtt kata-ban induló Gotfried Sándortól és az Eb-n tatamira lépő formagyakorlat csapattól (Olasz Attila, Magon Hajni, Zsiga Bence) érmes helyezést várok, de az utánpótlás korosztályban induló versenyzőink is dobogó esélyesek.

Reméljük, hogy a sihan jó jósnak bizonyul és legközelebb Eb és Vb győzelmekről és érmekről számolhatunk be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.