- hirdetés -

Az orosházi Mórocz Mercédesz nyerte a „Kishuszár Vágta” ceglédi futamát, így Morcos nevű lovával bejutott a Nemzeti Vágta országos döntőjébe, ami szeptember 16-18. között lesz Budapesten a Hősök Terén.

A IX. Bor- és Laskafesztivál keretében rendezték meg június 19-én a Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban a IV. Ceglédi Vágtát. A Nemzeti Vágta területi selejtezője ezúttal is az esemény csúcspontja volt, de egész hétvégére bőséges programot kínáltak a szervezők.

Vasárnap teljes egészében a lovaké és a lóversenyeké volt a főszerep. A programok reggel díjugrató versennyel kezdődtek, 11 órától következett a Kishuszár Vágta előfutama, ahol 9 versenyző indult. Mercédesz remek versenyzéssel elsőként ért a célba, kvalifikáltatta magát a délutáni döntőbe.
– Nagyon vártam már ezt a napot, három hétig edzettünk erre a versenyre, bíztam Morciban és anyában, aki most először vezetett fel. Az előfutamban harmadiknak startoltam, majd az első kör felében a kanyarban belülről előzve első helyen galoppoztunk tovább, végül az utolsó körben négy lóhosszal nyertünk, így jutottunk be a délutáni döntőbe – olvashattuk Mercédesz közösségi oldalán.

Nagy volt a tét, hiszen a leggyorsabb lovas szerezhetett jogot arra, hogy települését képviselje szeptember 16-18. között Budapesten a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamain. Merci rajt-cél győzelemmel nyerte a futamot és jutott az országos döntőbe.

Íme egy videó a döntőt érő futamról. Készítette: Mórocz József.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.