- hirdetés -

Gyermeknapot szerveztek, családi napot terveznek és ruhákkal segítenek – az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület tevékenysége az elmúlt időszakban.

Rengeteg játék és sok-sok meglepetésfinomság várta a Civilek Házába betérőket június 5-én, az egyesület gyermeknapi rendezvényén. Betoppanva az egyik terembe, a gyerekeknek egy pillanatra elállt a lélegzetük is, hisz sokuk még életében nem látott annyi játékot, mint akkor és ott.

– Rengeteg plüss, társas, és különféle játékok várták a gyerekeket, az egészen a kisebbektől a nagyobbakig, mindenki talált kedvére valót, amit magával is vihetett – tájékoztatott Lipcsei Istvánné, aki önkéntesként tevékenykedik az egyesületnél. Hozzátette: megható volt látni a sok mosolygós arcot, ezen a napon nemcsak a gyerekek kaptak, hanem mi is; szeretetet és hálát.

A sok játék mellett a gyerekeket és szüleiket finomságok is várták, és bár az eső közbeszólt, így is sokan elmentek, és a visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát. Az egyesület tervei között szerepel egy családi nap is, amit július 10-én tartanak szintén a Képessy utcai Civilek Házában.

Sok családnak nagy segítség az adományhely (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Sok családnak nagy segítség az adományhely (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Lipcsei Istvánné az egyesület égisze alatt működő adományhelyen is önkéntes. – Vannak napok, amikor akár 30-an is megfordulnak, sok a rászoruló, de gyakran jönnek olyanok is, akiknek a keresetükből már nem futja ruhára is – osztotta meg tapasztalatait.

– Én csak köszönettel tartozok azoknak, akik ezt az adományhelyet működtetik – ezt már egy asszony mondta, aki a hajléktalanszállón lakik és rendszeresen megfordul itt. – Ruhákra nekem nem telne, amikor legutóbb is kórházba kerültem, innen kaptam köntöst, pizsamát – tette hozzá.

– Öröm látni, amikor a gyerekek is próbálgatják a ruhákat, cipőket – sokat változott az életem, amióta itt önkénteskedek – kapcsolódik be ismét a beszélgetésbe Lipcseiné, de fontosnak tartotta, hogy kiemelje: mindez az adományozóknak köszönhető, hisz nélkülük ők sem tudnának segíteni. Továbbra is örömmel fogadják az adományokat, hisz a fonáltól a szekrényig – mindenre szükség van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.