- hirdetés -

Már áll a főtéren az a 12 négyzetméteres LED fal, amin péntektől 1 hónapon át minden Európa-bajnoki mérkőzést meg lehet majd nézni. A focifalu szerdán nyit a Magyarok a Barcáért című film bemutatójával.

Hétfőn reggel megérkeztek a faházak, ezek elhelyezésével megkezdődött a focifalu építése a főtéren. Az 1 hónapos program az Orosházi Nyár részét képezi, a nagy fesztiválok mellett szervezte meg a város.
– Eltelt 4 év, újra foci Eb. Szeretnénk kedveskedni az orosháziaknak és az ide látogató turistáknak, ezért létrehoztuk a focifalut, ahol egy 12 négyzetméteres LED falon tudják végignézni a labdarúgó Eb összes mérkőzését, ingyen – mondta Fejes Róbertné alpolgármester.

De a meccsek mellé természetesen megfelelő körítés is kell, erről is gondoskodtak a szervezők. Nem csak foci, hanem különböző szolgáltatások is lesznek a téren 1 hónapon keresztül.  Az egyik vállalkozó minden nap az Eb egyik résztvevő országának ételkülönlegességeit fogja elkészíteni, emellett természetesen lehet majd kapni italokat és édességet is, de különféle relikviákat is lehet vásárolni.

Ezen a LED falon lehet majd nézni a meccseket (Fotó: Melega Krisztián)
Ezen a LED falon lehet majd nézni a meccseket (Fotó: Melega Krisztián)

– És mivel több évtized után a magyar válogatott is kijutott a franciaországi Európa-bajnokságra, így ténylegesen is lesz kinek drukkolni. Bízom benne, hogy sokan kijönnek a meccsekre, és főként a magyar csapat találkozóin itthonról is buzdítják a fiúkat – tette hozzá Kiss László, a Jövő Építők TDM elnöke.

A focifalu megnyitója június 8-án, 18 órakor lesz, a Magyarok a Barcáért című filmbemutatóval és közönségtalálkozóval, ahol Dunai II. Antal olimpiai bajnok labdarúgóval és Faragó Lajos válogatott kapussal beszélget Kvasznovszky József.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.