- hirdetés -

Ismét grafikus diákok műveiből nyílt kiállítás Gyopárosfürdőn. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola  7 tanulójának grafikáiból, festményeiből és rajzaiból állították össze a tárlatot. A lelkes fiatalokban közös, hogy mindannyian Varga László rajztanárnál sajátították el a képzőművészet alapjait.

A táncsicsosok már jól ismerik Varga Lászlót, aki egyedül oktat rajzot a gimnáziumban. Nem csak itt tanít képzőművészetet, ugyanis a tehetséges tanulóknak külön foglalkozást is tart a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola berkein belül. Most hét tanulójának nyílt kiállítása  Gyopárosfürdőn.
– Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy ilyen fogékony és tehetséges diákok vesznek körül. Az utóbbi években jellemzően több olyan tanulóval találkoztam, akit szerencsére a vizuális megjelenés foglalkoztat és ennek nagyon örülök. Felelősség is van a vállamon, hiszen rajtam múlik, hogy a diákjaim milyen technikákkal készítik el a képeiket, de próbálom mindenkinek úgy egyengetni a tudását, hogy később azon az irányon indulhasson el, ami számára a legmegfelelőbb – fogalmazott a pedagógus.

160602_muveszeti_iskola_kiallitas_gyoparos_02
Hét tanítvány munkái díszítik a falakat nyár végéig (Fotó: Lázár Dezső)

Nem ez az első alkalom, hogy a fürdőben állítják ki a diákjainak műveit. A tavalyi tárlat olyan sikeres volt, hogy egy képet meg is lovasítottak a látogatók. De Benkő Ferenc is elismerően beszélt az alkotásokról.
– A tavaly is sok embert megmozgatott ez a kiállítás, nagyon sokan érdeklődtek a képek és festmények eredetéről. Úgy gondolom, hogy ezt a hagyományt folytatnunk kell, ezért Gyopárosfürdő idén is biztosítja a felületet azoknak a tanulóknak, akik ilyen szép alkotásokat tudnak készíteni – mondta a fürdőt működtető, Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Az ilyen kiállítások arra is jók, hogy a fiatal művészek összeállítsanak egy tárlatot munkáikból, illetve megismerkedjenek mások véleményével és a fejlődésükhöz elengedhetetlen építő kritikákkal is.

Az érdeklődők augusztus 20-áig nézhetik meg a képeket Gyopárosfürdőn, a fedett gyógymedence előterében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.