- hirdetés -

Megnyerte az NB I-es bajnokságot a PET-BAU női asztalitenisz csapata. Bogdánffy Csaba ügyvezető értékelte a lányok teljesítményét és felvázolta az együttes terveit a következő szezonra.

– Milyen céllal vágott a csapat a 2015/2016. évi bajnokságnak?

– Az erőviszonyok ismeretében az elnökség a szakmai vezetéssel egyetértésben a bajnoki címet tűzte ki a csapat elé, azzal a kitétellel, hogy mindent elkövet az EXTRA Liga feltételeinek megteremtése érdekében.

– Történtek-e változások a keretben?

– A játékosállomány az előző szezonhoz képest nem változott, mivel az ezüstérmes csapatban is benne volt az előkelőbb helyezés elérése. Annak ellenére az alapozást követően derült ki, hogy Balogh Klaudia az iskola áthelyezése miatt Szeged helyett Miskolcon folytatja tanulmányait, Szabó Mariann és Fuderer Dalma pedig egyetemi tanulmányai mellett segítette a csapatot

Csáki Rita az egyik alapembere a csapatnak (Fotó: Rajki Judit)
Csáki Rita az egyik alapembere volt a csapatnak (Fotó: Rajki Judit)

– Mikor dőlt-el a bajnoki cím sorsa?

– A bajnoki rajt kiválóan indult, hiszen a legnagyobb ellenlábasként számon tartott Eger otthonában fölényes győzelemmel indítottak a lányok. A folytatásban is megszorítás nélkül menetelt csapatunk és a bajnokság félidejében pontveszteség nélkül zárta az őszi szezont. A tavaszi első fordulóban nem várt közjátékként a hazai súlyos vereség hatására az Eger nem állt ki az orosházi mérkőzésre, ezzel jószerével már ekkor eldőlt a bajnoki cím sorsa. A végelszámolás alapján csapatunk 8 pont előnnyel pontveszteség nélkül hódította el a bajnoki címet az Egri COOP SC előtt.

– Kik harcolták ki a bajnoki címet?

– Csapatunkban az öt alapember Csáki Rita, Balogh Klaudia, Fehér Zsófia, Szabó Mariann és Fuderer Dalma kapott játéklehetőséget január végéig, amikor az ifjúsági válogatott Fehér Zsófia váratlanul letette az ütőt és felhagyott a versenyzéssel. Pótlását az ifi korú Benkő Anett tökéletesen megoldotta, hiszen a hátralévő mérkőzéseken mindössze egy vereséget szenvedett el, mellette az utolsó fordulóban bemutatkozási lehetőséget kapott az NB I-ben a tehetséges 13 éves, újonc korcsoportba tartozó Varga Bernadett, aki meglepetésre két győzelemmel tette le névjegyét.

– Ki milyen teljesítményt nyújtott?

– A beugró ifjú játékosokat már említettem, a csapat alapembereit minősítse százalékos statisztikai eredményük: Csáki Rita 95,45%, Benkő Anett 91,66%, Fehér Zsófia 87,50%, Szabó Mariann 77,14%, Balogh Klaudia 73,68%, Fuderer Dalma 69,69%, Varga Bernadett 66,66%.

– Hogyan tovább?

– Az önkormányzat és a szponzorok jóvoltából a minimális anyagi feltételek rendelkezésre állnak, a bajnoki szezon zárásával egy időben megkezdődött a csapat kialakítása az Extra Ligára. A jelenlegi állás szerint aláírt egyesületünkhöz Horváth Lilla, aki az osztrák Union Oberndorf csapatában játszott. Szeretnénk még egy játékost igazolni, aki meghatározó szerepet töltene be a jövő évi célok megvalósításában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.