- hirdetés -

A 2017-es költségvetés mindenekelőtt az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás büdzséje lesz, biztosítva, hogy minden magyar, azon belül Békés megyei ember is léphessen egyet előre.

Minden szakterület számára többletforrást biztosítana a kormány a 2016-os esztendőhöz képest, így például oktatásra 270 milliárd, egészségügyre 167 milliárd, míg kultúrára 66 milliárd többletforrást tartalmaz a javaslat, a 2240 milliárd forintos uniós forrásfelhasználáson kívül további 1600 milliárd forintot fordítana a kabinet a fejlesztések támogatására. Valamennyi szakterület, és a fejlesztések is kiemelt jelentőséggel bírnak Békésben, hogy az itt élőknek a jelenlegitől komolyabb perspektívát nyújthasson a térség – tájékoztatott a Fidesz megyei választmánya.

„Jövő január elsejétől 5 százalékra csökken az alapvető élelmiszerek, a tej, tojás és baromfihús áfája, ami jelentős támogatás a családoknak és növeli a termelők versenyképességét. Jövőre továbbra is 15 százalék lesz az Szja kulcsa.” – áll a közleményben.

Mint írják, 2017-ben tovább bővülnek a családi adókedvezmények és az otthonteremtési támogatások is. Ennek része a CSOK, az államilag támogatott kedvezményes hitel, az új lakások építésére vonatkozó áfacsökkentés, 2017-től működnek majd nemzeti otthonteremtési közösségek is.

A közlemény szerint a foglalkoztatottak száma idén eléri a 4,3-4,5 milliót, 1990 óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon, mint ma.  A baloldali kormányok idején mélypontra került foglalkoztatás soha nem látott eredményeket ért el mára. Az életpályaprogramok 2017-ben is folytatódnak, és jelentős többletforrások állnak majd rendelkezésre az egészségügyi és szociális területen. A kabinet a tervek szerint elhelyezkedési juttatással segíti a jövőben a közfoglalkoztatottak átlépését a versenyszférába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.