- hirdetés -

A Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza (NEO) idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. E jeles eseményt 25 tevékenységből álló programfüzérrel ünneplik meg.

Többek között lesznek közösségi-, kiemelt játszóházas és sportprogramok, fórumok és ismeretterjesztő előadások, valamint képzések, kirándulások, kiállítások, véradás, végül egy jubileumi évzáró ünnepség.

A 25-ből eddig négy program zajlott le, ezen a hétvégén volt egy képzés, majd május 22-én családi napot tartanak az Ady Endre utcai egyesületi székháznál.

– Több pályázatot is hirdettünk e jeles évforduló alkalmából, melyeknél két határidőt szabtunk; május 19. és szeptember 30. Várjuk a pályamunkákat, melyekről – a szintén a jubileumi évforduló alkalmából – megújult honlapunkon, az oncse.hu részletesen írtunk – tájékoztatott Szilágyiné Bella Margit, az ünnepi programsorozat koordinátora.

Utcagaléria - ez is része a jubileumi programsorozatnak, melynek Margó a koordinátora (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az elmúlt 25 év egy részlete elevenedik meg az Utcagaléria fotóin (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette: ősszel is lesz egy nagyobb rendezvényük, amellyel főként azt szeretnék hangsúlyozni, mennyire sokszínűek a nagycsaládosok. Milyen kézműves foglalkozásokat „űznek”, az elkészült tárgyakat pedig szívesen megmutatják az orosháziak számára is egy kiállítás keretében.

– Egy kicsit az értékrendet szeretnénk bemutatni és helyrebillenteni, mert sokszor pejoratívan fogalmaznak a nagycsaládosokról – emelte ki Szilágyiné.

A napokban nyílt meg a jubileumi évhez kapcsolódó Utcagaléria is, melynek keretében az Ady Endre utcai egyesületi székház ablakait fotók díszítik. A szervezet elmúlt 25 évének eseményeiből állít elénk egy szeletet. – Hobbifotósként az egyesület megalakulása óta az összes rendezvényünket megörökítettem. Több mint 10 ezer fotóból választottam ki 350-et, aminek egy részét az ablakokban, másik részét a családi napon, az udvar falán láthatnak majd az érdeklődők. Az összes fotót pedig szintén a május 22-i rendezvényen, projektoron vetítjük folyamatosan – emelte ki Szilágyiné.

Megtudtuk, az egész évet felölelő programsorozatot pályázaton nyert forrásból valósítják meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.