- hirdetés -

Zajlik az élet a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. Míg szerdán a Fesztivál Akadémia Budapest mesterkurzusán vettek részt a növendékek, csütörtökön már egy családi nappal egybekötött tökfaragó programon vettek részt az intézmény Ady utcai épületében.

A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő program már hagyománnyá vált az elmúlt időszakban, hiszen ötödik éve gyűlnek össze az iskola Ady utcai épületében, hogy a közelgő Halloween és az őszi szünet alkalmából tököt faragjanak. Az intézmény igazgatóhelyettese, Dankó Richárd elmesélte, hogy ezúttal egy családi nappal kötötték össze a programot, a fiatal növendékeket szüleik, nagyszüleik, testvéreik is elkísérték.

– Tököt faragunk, de mindig ki szoktuk egészíteni valamilyen kis ablakdísszel vagy olyan motívumokkal, ami a Halloween-nel kapcsolatos és tetszik a gyerekeknek. Ha pedig kész, akkor mindig gyertyát is teszünk bele. Régi kedvenc programja már a növendékeknek, évről évre egyre szebb és látványosabb alkotások születnek, ez pedig most sem volt másként – árulta el.

Hozzátette, hogy a létszámra idén sem lehetett panasz. Ugyan a mostani időszakban többen jelentettek beteget és az időpont sem a megszokott hétvégi napokra szólt, ez mégsem befolyásolta az alkotói kedvet. A gyerekek és családtagjaik szorgalmasan vetették bele magukat a feladatba, nem sokkal később pedig büszkén mutatták meg egymásnak a kész alkotásokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.