- hirdetés -

Előreláthatólag szeptemberben vagy októberben tartható meg a kötelező betelepítési kvótáról szóló referendum.

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Így szól a népszavazási kérdés, az Országgyűlés múlt héten kedden rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazást, amelyet a Kormány kezdeményezett. A referendumot a köztársasági elnök tűzi ki, előreláthatólag szeptemberben vagy októberben lehet megtartani – írja sajtóközleményében a Fidesz megyei választmánya.

Úgy fogalmaznak, hogy Brüsszel nem, csak a magyar emberek dönthetik el, kivel akarnak egy országban élni. Szerintük a kényszerbetelepítés valódi és fenyegető veszély, ezért fontos a mihamarabbi népszavazás.

“A kérdés nem másról, mint Magyarország szuverenitásáról szól. Tétje, hogy az Európai Unió kényszerítheti-e a magyarokat olyan tömegekkel való együttélésre, akiket nem ismernek” – írják, hozzátéve: elkeserítő, hogy a balliberálisok Brüsszel megrendelését teljesítve nemet mondtak a népszavazásra a keddi parlamenti szavazáson.

A közleményben kiemelik, hogy a legfrissebb adatok szerint idén május 3-áig 10 567 bevándorló lépte át illegálisan a magyar határt. Tavaly ugyanebben az időszakban 37 329 illegális bevándorlót regisztráltak. Emlékeztetnek arra, hogy az elmúlt héten a Békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban is rendbontás történt. A rendőrség rövid időn belül megfékezte a biztonsági őrségre támadó külföldieket. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a történtek miatt garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, az öt iráni állampolgárt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.