- hirdetés -

Az Orosházi Rotary Club múlt hét pénteki találkozóján Csóka Imre, Magyarország Rotary kormányzója is jelen volt és értékelte a civil szervezet helyi munkásságát. Ezt követően vette kezdetét a II. Rotary Pálinkamustra.

A Rotary egyik alapelve a klubszolgálat, a barátságok ápolása a saját városukban és a környéken egyaránt. Az orosházi klubból néhányan tagjai a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány Kuratóriumának is. Ezt a kapcsolatot használták fel, hogy megszervezzék a “II. Rotary Pálinka Mustra” elnevezésű rendezvényüket, mely egyben verseny is volt, az országban tevékenykedő klubtagok saját pálinkáikat nevezték be.
– Ez a pálinkamustra remek alkalom arra, hogy klubtalálkozót tartsunk. A versenyt hivatalos zsűri bírálja a Magyarországon elfogadott pálinkazsűrizés szabályai alapján – mondta Mák Imre, az Orosházi Rotary Club elnöke.

Összesen 25-en neveztek be a versenyre, így a zsűrinek 40 párlatot kellett végigkóstolnia, hogy kiderüljön kié a legzamatosabb, legfinomabb és legtermészetesebb. Az Orosházi Rotary Klub nagydíjat egy kisvárdai klubtag, Pintér István nyerte vilmoskörte pálinkájával.

Csóka Imre, Magyarország Rotary kormányzója rendszeres vendég Orosházán (Fotó: Rosta Tibor)
Csóka Imre, Magyarország Rotary kormányzója rendszeres vendég Orosházán (Fotó: Rosta Tibor)

A verseny csak az egyik program volt a pénteki találkozón, ugyanis Csóka Imre, Magyarország Rotary kormányzója is látogatást tett az eseményen. A szervezet mindenkori országos vezetője minden évben eljön Orosházára, hogy megnézze és értékelje a helyi klub munkáját.
– Magyarországon a déli régióban fellelhető Rotary klubok munkássága és társadalmi hatása példaértékű. Nem csak hazánkban, de egész Európában is. Ennek a déli csapatnak oszlopos tagja Orosháza is, ugyanis 1930 óta létezik ebben a városban a klub, ezt összesen 12 társaság mondhatja el magáról Magyarországon. A munkásságuk példamutató, a szellemiségük pedig kiváló. A legnagyobb érték, melyet képviselnek az, hogy a helyi társadalmat szolgálják gyűjtéseikkel, adományaikkal és rendezvényeikkel – fejtette ki a kormányzó.

Az elismerő szavakra Mák Imre úgy reagált, hogy teljesítményük igazi csapatmunka eredménye, az orosházi klubtagok odaadó munkája nélkül sehol sem tartana ez a civil szervezet. Az Orosházi Rotary Clubot egyébként 12 éve szervezték újra, azóta minden évben új elnököt választanak és rendszeres adománygyűjtéseket szerveznek a rászorulóknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.