- hirdetés -

 16,5 millió forintért vásárolt Orosháza egy DOTTO kisvonatot, ami a nyári hónapokban biztosítja majd a ki és bejutást a város és a fürdő között, a helyieket és a turistákat is kiszolgálva.

Az április 29-i testületi ülésen született döntés arról, hogy beszerzik a közúton közlekedő kisvonatot, ami az idelátogató turisták mellett az orosháziak utazását is szolgálja majd.

A tervek szerint június 15-ig minden hét péntek-szombat-vasárnap 6 alkalommal, míg június 16-tól augusztus 21-ig a hét minden napján 7 alkalommal működtetik a kisvonatot a belváros és Gyopárosfürdő között.

Már meg is érkezett a kisvonat, egyelőre a városháza udvarán parkol (Fotó: Takács Csaba)
Már meg is érkezett a kisvonat, egyelőre a városháza udvarán parkol (Fotó: Takács Csaba)

Több képviselő is megfogalmazta azon véleményét, hogy a kisvonat tegyen egy kört a belvárosban, hiszen a turistáknak így ad majd plusz szolgáltatást. Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, az útvonal még nem végleges, ráadásul az első hetek tapasztalatai alapján bármikor módosítható.

A működtetést a városüzemeltetési zrt. végzi majd, ehhez a képviselők 4 millió forint kompenzációs összeget is megszavaztak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.