- hirdetés -

Csütörtökön reggel debütál a felújított színpad a művelődési házban, aki betér, láthatja az új függönyt is, amit több mint 30 év múltán cseréltek le. A színpadtechnikai berendezések megújulása viszonylag rövid idő alatt zajlott le, hiszen csak múlt hét csütörtök óta dolgoztak rajta.

Országosan ismert cég végezte a munkálatokat, Radnay István vezetésével: technikai és mozgatóeszközöket építettek be, új előfüggöny- és díszletmozgató berendezést, világítástartókat, színpadi háttér- és oldaltakarásokat. Ezzel a lépéssel 15 évre megoldódik a művelődési ház ilyen jellegű problémája. Az illetékes munkatársakat ki is képezték ezek kezelésére.

Mintegy 600 négyzetméter felületre került fekete molton anyag, ami a hangszigetelés és fényelnyelés miatt fontos. Az új előfüggöny (vagy görögfüggöny) 10 m széles, 7, 15 m magas. Közel 2 millió forintot ér, hiszen speciális, ún. permanens lángálló anyagból készült. A régit évente kellett lekezelni, hogy lángálló maradjon.

Lajti Tímea és Radnay István - a háttérben a még kiterített függöny (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Lajti Tímea és Radnay István – a háttérben a még kiterített függöny (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Jámbor Rudolf textilkereskedőtől megtudtuk, olyan anyagból gyártják, amely „élethosszig” megőrzi ezt a tulajdonságát. Az orosházi kereskedő úgy fogalmazott, örültek a megkeresésnek, ami igen nagy kihívás volt, a gyors munkatempóhoz viszont már hozzászoktak máshol is.

Az új görög függöny (előfüggöny) színének meghatározása: antik terrakotta. Lajti Tímea ügyvezető korábban úgy nyilatkozott, a régi függönyt megőrzik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.