- hirdetés -

Tartalmas évet zárt a Petőfi Művelődési Központ 2022-ben. Az emelkedő költségek nagyban befolyásolják az intézmény idei munkáját, de továbbra is azon dolgoznak, hogy minden korosztály számára széles körű kikapcsolódást nyújtsanak.

Több mint 55 ezer látogatója volt 2022-ben az intézménynek, a szervezett programoknak. A klubok, szakkörök, művészeti közösségek taglétszáma meghaladta az ezer főt – mutatott rá az elmúlt évi adatokra Lajti Tímea, a Petőfi Művelődési Központ ügyvezetője. – Célunk, hogy ezt az értékes közösségépítő és közösségmegtartó munkát folytassuk 2023-ban is, rendezvények tekintetében törekedve a sokszínűségre – tette hozzá.

Az év első időszakában különböző pályázati programok keretében előadásokat, versenyeket és egy felújítást valósíthatnak meg. Márciusban négy előadást szerveznek a diák korosztálynak, több mint 1500 fiatal érkezik majd a művelődési központba, folytatják a Déryné Programnak köszönhetően megvalósuló kedvezményes jegyárú színházi előadások sorát is.

– Az NKA Petőfi 200 pályázata keretében megújulhat az intézményünk előtti Petőfi szobor, a Városüzemeltetés munkatársai már el is kezdték a munkálatokat, míg márciusban és áprilisban egy regionális versmondó versenynek és egy költészet napi programnak is részesei lehetünk térségi együttműködésben. Ugyancsak a pályázatok sorában egészen júniusig várja közönségét a közkedvelt Térzene programsorozat. Természetesen folytatjuk terembérletes rendezvényeinket is, széleskörű, komplex lehetőségeket kínálunk partnereinknek – sorolta Lajti Tímea.

A csoportfoglalkozások, klubok és hobbikörök találkozásai élettel töltik meg az intézményt immár a hét minden napján, a rezsiköltségek drasztikus emelkedése miatt meghozott önkormányzati döntések értelmében újabb csoportoknak biztosítanak találkozási helyszínt.

– A pozitív visszajelzéseket, közönségünk elismerő szavait ezúton is köszönjük, azonban azt is látjuk, a változó világ minket is érint. A folyamatosan emelkedő költségek nagy feladat elé állítják intézményünket és a fenntartót is, ennek megoldásán folyamatosan dolgozunk, előre tekintve, a nyári időszakban például speciális nyitvatartási rendben gondolkodunk a minél költséghatékonyabb működés érdekében, valamint szabadtéri programjaink helyszíne elsősorban az Árpád kert lesz – mondta az ügyvezető. Lajti Tímea hozzátette: bíznak abban, hogy folytatni tudják azt a szakmai munkát, ami minden korosztály számára kikapcsolódást, a szabadidő aktív eltöltését nyújtja. Legközelebb március 7-én Cseh Tamás estre hívják a zeneszerető közönséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.