- hirdetés -

Sportolóink becsülettel küzdöttek a világ legjobbjai ellen.

Az Austrian Classics World Cup elnevezésű versenyt április 15-17-e között rendezték Innsbruckban, ahol az orosházi Contact Kick-box és Thai-box Harcművészeti Egyesület képviselte hazánkat. A rendezvény az Európa és világbajnokságot követően az egyik legkiemeltebb és legszínvonalasabb bajnokság, ahol minden ország a legjobb versenyzőit vonultatja fel.

A rendezvényre 2500 nevezés érkezett. A versenyzők egységesen kick–light kategóriában álltak tatamira, Németh István – 74 kg, Deli Roland – 84 kg, Puravecz Péter – 89 kg, Daraki Zoltán – 94 kg felnőtt súlycsoportokban. A 9-14 fős súlycsoportokban a legkiválóbb harcosok mérték össze erejüket az olimpiai csarnokban – adta tudtul Katona Ágnes egyesületi titkár.

A negyeddöntőbe jutásért Németh István ukrán ellenfelével vívott izgalmas, pörgős küzdelmet, a mérkőzés az utolsó pillanatokban dőlt el, a bírók véleménye megoszlott, az ukrán ellenfél néhány ponttal jobbnak bizonyult.

Deli Roland a szlovák válogatott óriás harcosa ellen lépett tatamira, a szemmel látható nagy magasságkülönbség, a hosszabb ütő és rúgó távolság okozta hátrány ellenére Roland mindvégig kemény ellenfél maradt. A mérkőzést elveszítette, azonban kivívta vetélytársa tiszteletét.

Puravecz Péter és súlycsoportjának világbajnoka kemény menetekben hívták fel magukra az orvosok figyelmét, tekintve, hogy a mérkőzés a ringben is megállta volna a helyét. A küzdelem végül a magyar sportoló vereségével zárult.

Daraki Zoltán nehézsúlyban ütközött meg a lengyel Európa-bajnokkal. A mérkőzésen a felek a súlycsoportot meghazudtoló hirtelen irányváltoztatásokkal és technikával szórakoztatták a közönséget, a végén lengyel győzelemmel.

– Összegezve a versenyt, a várva várt érmek elmaradtak, azonban az orosházi csapat töretlen harci kedvvel és óriási tapasztalattal érkezett haza, elnyerve több nemzet elismerését – értékelte az orosházi sportolók teljesítményét Katona Ágnes.

Az orosházi versenyzők teljesítménye itt nézhető meg.
Németh István: 34 perctől
Deli Roland: 3 óra 51 perctől
Puravecz Péter 4 óra 53 perctől
Daraki Zoltán: 5 óra 36 perctől

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.