- hirdetés -

Több éves komoly szakmai munka és a térség hatékony érdekképviselete is hozzájárul ahhoz, hogy Orosházán épülhessen fel egy 2000 fős sportaréna – fogalmaz Elekes Lajos alpolgármester. Az Alföld Gyöngye Hotel mögötti területre tervezik az új létesítményt.

A legutóbbi képviselő-testületi ülés kapcsán számoltunk be arról, hogy a grémium egységesen megszavazta azt az elvi hozzájárulást, hogy Orosházán épülhessen fel egy 2000 fős sportaréna. Az elvi döntés után már előkészítették a konkrét megvalósításhoz szükséges előzetes dokumentumokat, terveket, költségvetést és helyszínrajzot, és készül az előterjesztés a kormánynak is.

– A pozitív döntéshez szükséges a kormány támogatása, ezért – élve a térség hatékony érdekképviselete által nyújtott lehetőségekkel – felkerestük az érintett szakminisztériumokat és a működtetésben később segítségünkre lehető pénzintézeteket, állami vállalatokat. Ez a munka jelenleg is nagy erőkkel folyik. Az, hogy idáig eljutottunk, közös munka eredménye, és nem csak Orosháza, egész Dél-Békés fejlődését szolgálhatja – emelte ki Elekes Lajos alpolgármester.

Ha szóba kerül az új sportaréna, mindig felvetődik a kérdés, hol lenne a legjobb helyen? Az eddigi nyilatkozatokban két helyszínt, a belvárost és Gyopárosfürdőt emlegették a döntéshozók. Utóbbi lett a befutó. Az Alföld Gyöngye Hotel mögötti területre tervezik az arénát.
– Itt van annyi hely, hogy egy ilyen szintű csarnok kiszolgáló létesítményei és az előírásban szereplő parkolók is elférjenek, és rendelkezésre áll a fenntartható működéshez szükséges geotermikus energia is – fogalmazott az alpolgármester.

Elekes Lajos kiemelte, ha megépül az új aréna, az nemcsak a kézilabdát és a többi sportágat szolgálja ki, hanem a város életére és a turizmusra is pozitívan hat majd.
– Már maga az építkezés, de utána az aréna működtetése is munkahelyeket teremt. Emellett megjelenik a sportturizmus, edzőtáborok, komolyabb belföldi és nemzetközi sportesemények érkezhetnek városunkba, a sportolók, edzők és szurkolók pedig igénybe veszik majd a szállásokat, a fürdő és a város egyéb szolgáltatásait. Emellett kiállítások, vásárok, koncertek és egyéb kulturális események megrendezésére is kiváló lesz az aréna, ami vállalkozás-, illetve gazdaságfejlesztő hatású tényező lesz Orosházán – tette hozzá az alpolgármester.

A sportaréna lobbianyaga Simonka György országgyűlési képviselő közreműködésével a nemzeti fejlesztési miniszterhez is eljutott. Dr. Seszták Miklós ígéretet nyújtott arra, segítségére lesz az orosházi fejlesztési elképzeléseknek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.