- hirdetés -

Rengeteg újdonság, 25 kiállító és több száz érdeklődő. Ez volt a Tavaszi Vásár számokban. A Vasex Kft. április 15-ei rendezvénye most is megmozgatta a város lakosságát és szakembereit.

– Immár 13. alkalommal rendeztük meg szakmai napunkat, amelyet idén tavaszi vásárra kereszteltünk át. A név új, de a cél nem változott: alkalmat adni a gyártóknak arra, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket, termékeiket, szolgáltatásaikat a szakmai közönségnek és a lakosságnak egyaránt – fogalmaz Polyák János ügyvezető.

Az idén 26 éves Vasex Kft. Török Ignác utcai áruháza és udvara egész nap tele volt, a kiállítói sátraknál folyamatos volt az érdeklődés. Az új gépek, szerszámok és anyagok bemutatása mellett idén a fő hangsúlyt az energiatudatos építkezés adta.

A Tisza szakképző iskola diákjai is kipróbálhatták a legújabb hegesztési technológiákat (Fotó: Melega Krisztián)
A Tisza szakképző iskola diákjai is kipróbálhatták a legújabb hegesztési technológiákat (Fotó: Melega Krisztián)

– Két éven belül az építési szabályokban gyökeres változás lesz, alacsony energiájú, illetve passzív házak építésére lesz mód. Ezért újra kell gondolni, hogyan építkezzünk, és ez nemcsak a falazatokat érinti, hanem a belső technológiát is. Szellőztetés, napenergia, hőszivattyú, néhány olyan technológia, amikkel elérhető, hogy gyakorlatilag rezsi mentesen üzemeltethető legyen egy új építésű ház. Ezekről is lehetett és lehet tájékozódni nálunk – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.