- hirdetés -

A környezet, az időjárás változásaira reagálva forgalmazza termékeit a Vasex Kft., melyek a lehető legkisebb környezetvédelmi terhelést nyújtják. Stratégiai beszállítójuk, az Akzo Nobel olyan anyagokat forgalmaz, melyek a környezettudatosságuk mellett európai hírűek és prémium minőségűek.

A lehető legkisebb környezetvédelmi terheléssel

Gyakorlatilag az emberek a mindennapjaik során már érzik a környezet és az időjárás változásait, ami emberi léptekben gyorsnak és drasztikusnak mondható és ebben nagyon súlyos nyomot hagyunk a kemikáliák okán is. A mostani tudatos gyártók olyan termékeket próbálnak meg gyártani, ami a lehető legkisebb környezeti terhelést nyújtja, hogy a környezetünket minél tovább meg tudjuk őrizni a jelenlegi vagy egy kicsit jobb formában is – számolt be Demeter Zoltán, a Vasex Kft. építőanyag részlegének vezetője.

Mint mondta, a Vasex Kft. egyik stratégiai beszállítója az Akzo Nobel, mely olyan termékeket forgalmaz, mint a Hammerite, a Sadolin, a Dulux és még sok másik olyan termékcsaládot, melyek európai hírűek és prémium minőséget takarnak. Ők az innováció során olyan anyagoknak a beépítését tették meg a termékekben, ami a lehető legkisebb környezetvédelmi terhelést nyújtja a környezet számára.

Fotó: Horváth Bence

Káros, nehezen lebomló terméket nem forgalmaznak

– A Vasex Kft. abban tud segíteni a környezetvédelemnek, hogy olyan termékeket próbál forgalmazni, ami ezeket az anyagokat már tartalmazza, a még mindig nagyon sok gyártó által alkalmazott káros, nehezen lebomló anyagokat pedig már nem. Az Akzo Nobel gyakorlatilag 2021 januárja óta nem alkalmaz a gyáraiban ilyen súlyos környezetvédelmi nyomot hagyó adalékot a termékeiben.

Ugye mi ezeket a termékeket preferáljuk a lakosság felé, hogy minél környezettudatosabbak legyünk, más gyártók és beszállítók irányába pedig olyan elkötelezettségünknek adtunk hangot, hogy azokat a termékeket, amik még tartalmaznak ilyen anyagokat, azokat nem vesszük át és nem forgalmazzuk. Megpróbáljuk tudatosan kiszorítani a termékstruktúránkból azokat a termékeket, melyek ilyen jellegű adalékokat tartalmaznak – mesélte Demeter Zoltán.

Fotó: Horváth Bence

Mindenféle változásnak, környezettudatossági mutatónak megfelelve

A festékrészlegen több száz fajta terméket meg lehet találni a környezetet már kevésbé terhelő termékekből, legyen szó akár favédelemről, fémvédelemről, beltéri- vagy kültéri falfestékekről. Mint mondta, az Akzo Nobel olyan magas szintű minőségi termékeket állít elő, ami mindenféle változásnak, környezettudatossági mutatónak meg fog felelni.
– Gyakorlatilag mi azzal tudunk segíteni az embereknek, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, lehetőleg olyan terméket válasszanak, ami a hatékonysága mellett már a környezetet is meg fogja óvni – tette hozzá.

A cél emellett, hogy a leggyorsabb módon kiszorítsa azokat a nem innovatív termékeket, melyek még a piacon fellelhetőek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.