- hirdetés -

Ismét nagyszabású rendezvény helyszíne volt a hétvégén városunk, ezúttal karatésok népesítették be szombaton az Eötvös csarnokot. Ötven egyesület, mintegy 400 versenyzője fogadta el a rendező OKKSZK, ill. vezetőjük, sihan Zsiga Zsolt meghívását.

Nem sokkal tíz óra után kezdődött az ünnepélyes megnyitó, melyen örömmel üdvözölhettük kancho Gerard Gordeau-t, az IBK világszervezet igazgatóját, sihan Furkó Kálmánt, a magyar kyokushin egyik alapítóját, sihan Gregor Lászlót, a Békés megyei Karate Szövetség elnökét, sihan Brezovai Sándort, a Honkyokushin világszervezet elnökét, hogy csak néhányat említsünk a sok kiválóság közül. A négy országból érkezett versenyzőket Sihan Zsiga Zsolt köszöntötte, majd Fejes Róbertné alpolgármester  ünnepélyes megnyitóját követően Sihan Furkó Kálmán és sihan Brezovai Sándor mondott nekik biztató szavakat.

A versenyek a kata-kal, vagyis a forma gyakorlatok bemutatásával kezdődtek. Gyermek 1-es kategóriától egészen a felnőttekig, minden korosztályból láthattunk gyakorlatokat. A rendező OKKSZK aerobikosai kedveskedtek a közönségnek egy bemutatóval, majd kezdődtek a küzdelmek.

Kicsik és nagyok egyaránt bemutatták tudásokat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Kicsik és nagyok egyaránt bemutatták tudásokat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Mind az öt küzdőtéren, megállás nélkül követték egymást a harcosok és a kőkemény összecsapások. A legkisebbek alig látszottak ki a védőfelszerelésből, ahogy azonban haladtunk előre életkorban, testsúlyban és harci tapasztalatban, úgy jöttek az egyre izgalmasabb és látványosabb küzdelmek. A legnagyobb figyelem a központi tatamin zajló felnőtt versenyt kísérte. Itt már súlyos ütések, rúgások jellemezték az összecsapásokat és KO-kat is láthatott a nagyérdemű.

A nap KO-ját ifj Zsiga Zsolt mutatta be a felnőtt „A” kategória elődöntőjében. Egy erősen döntetlen szagú mérkőzés utolsó másodperceiben vitt be egy remekül sikerült fejrúgást az ifjú világbajnok. Az ellenfélnél azonnal „leoltották a villanyt”, majd egy kb. háromperces ápolás után tudta csak elhagyni a tatamit. Sajnos Zsolt a döntőben megsérült, így „csak” a második helyet sikerült megszereznie.

A nagyszerű napnak este fél kilenc tájban lett vége. Ki-ki átvette a kiérdemelt jutalmát és többé vagy kevésbé elégedetten indult haza. A rendezvény legnagyobb győztese ezen a napon is a kyokushin karate volt, hisz ismét sikerült a sok ágra szakadt sportág szinte minden világszövetségének versenyzőit egy versenyre összehozni.

Az orosházi versenyzők eredményei:

Kata

1. Sebő Dávid
2. Benedek Zalán
3. Boros Ádám, Bubla Botond

Küzdelem

2. Ifj. Zsiga Zsolt, Liszkai Szilárd
3. Lipták-Galló Máté, Olasz Attila, Gottfried Sándor

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.