- hirdetés -

Véleményeket, észrevételeket várnak a diákoktól az oktatási rendszerről, és ők is elmondják, nekik mi a véleményük.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata “Hallasd a hangod, hangozzon el a te véleményed is az országgyűlésben” elnevezésű országos kampányt hirdetett, amivel a diákokat kívánják megszólítani. Erről tartott sajtótájékoztatót a Táncsics gimnázium előtt Kopcsjak Tamás János, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának Gazdasági igazgatója április 14-én délután.

– A kampánnyal az a célunk, hogy az oktatással kapcsolatos problémák megoldásába bevonjuk a fiatalokat is, mert úgy érezzük, hogy a köznevelésben lévő 1,3 millió diák véleményét senki nem hallgatja meg. Mi lehetőséget biztosítsunk nekik, és vállaljuk, hogy az országgyűlési képviselőink ebből minél többet elmondanak a parlamentben, és továbbítjuk a kormánynak is – fogalmazott Kopcsjak Tamás János. Hozzátette, az is céljuk, hogy a párt oktatással kapcsolatos kritikáit, javaslatait minél több fiatalhoz eljuttassák.

Szerinte az MSZP és a FIDESZ kormányzása alatt káosz alakult ki az oktatásban, a tanárok és a diákok túlterheltek, túl sok a tananyag, túl sok az óraszám. Ezért a párt ifjúsági tagozata a következő hetekben az interneten és az aktivistákon keresztül kiosztott szórólapokon keresztül várja a visszajelzéseket.
– A kampánnyal célunk az is, hogy ráébresszük a fiatalokat arra, álljanak ki magukért, mondják el a véleményüket, mert csak így lehet változást elérni – fogalmazott Kopcsjak Tamás János.

Azon kérdésünkre, hogy a szórólapok megjelennek-e az iskolákon belül is, azt a választ kaptuk, hogy az aktivisták figyelmét külön felhívták, az iskolákba ne vigyék be a szóróanyagot, annak ott nincs helye.

Ezt erősítette meg a párt Békés megyei 4. számú választókerületi elnöke is. dr. Szabó Ervin kiemelte, iskola idő után, az utcán keresik majd a fiatalokat.
– Fontos, hogy minél több itt tanuló diák véleményét megismerjük, hiszen más egy orosházi vagy egy mezőkovácsházi gimnazista problémája, mint egy budapesti diáké. Ezért a vidéknek is hallatni kell a hangját – fogalmazott dr. Szabó Ervin.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.