- hirdetés -

Az egykori laktanya területén építenék fel az új, 2000 fős kézilabda arénát. A képviselők egyhangúlag támogatták a tervet, kezdődhet az előkészítő munka.

Sportesemények, koncertek, kulturális programok és gazdasági jellegű rendezvények is helyet kaphatnak majd abban a sportarénában, aminek felépítéséről és működtetéséről született elvi döntés a képviselő-testület április 13-ai rendkívüli ülésén.

A területért felelős Elekes Lajos társadalmi alpolgármester az ülés után az OrosCafénak elmondta, a város vezetése hosszútávon elkötelezett a sport infrastruktúra fejlesztésében, amihez már korábban kikérték a lakosság, a gazdasági- és sportélet szereplőinek véleményét is. – Az Eötvös téri sportcsarnokot már kinőtte a város, így egy modern, új csarnok építése kiemelt feladat Orosházán, amire most jó esélye van a városnak– mondta Elekes Lajos.

– Amikor a közelmúltban országgyűlési képviselőnkkel, Simonka Györggyel átadtuk az elkészült lobbianyagot dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek, ígéretet kaptunk arra, hogy támogatja az elképzelésünket és segítségére lesz az orosházi fejlesztési elképzeléseknek. Az ügyben komoly előrelépés történt az elmúlt napokban, ugyanis a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) arról értesítette az orosháziakat, hogy az országban tervezett hat darab, 2000 fős kézilabda aréna közül az egyiket itt kívánják megépíteni. Ez azt is jelenti, hogy Orosháza kézilabda regionális központ lesz, ami nagy lehetőség a felnőttcsapat és az utánpótlás jövője szempontjából is. Nagyon örülök, hogy a kormánypárti és az ellenzéki képviselők is támogatták az elképzelést, a testület az elvi hozzájárulással kifejezte, szeretné ezt az arénát a városba, és nyilatkozott arról is, hogy a működtetést magára vállalja, ha elkészül a létesítmény – fogalmazott Elekes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.