- hirdetés -

Tavaly április óta a Tesco orosházi üzlete a lejárat közeli termékeket átadja a Magyar Élelmiszerbanknak, amiket – együttműködési megállapodás alapján – a nagycsaládosok helyi szervezete – juttat el az orosházi nagycsaládosokhoz.

A Tesco élelmiszermentő programjába eddig 65 hipermarket kapcsolódott be, és ez a szám folyamatosan növekszik. Az orosházi üzlet 2015. április 20-án csatlakozott a programhoz, azóta folyamatos az adományozás. – Az orosházi áruházban jelenleg keddtől szombatig minden reggel kenyérféléket adományozunk a Magyar Élelmiszerbanknak. Szombat esténként pedig minden olyan élelmiszert átadunk, melyek fogyaszthatósági ideje vasárnap jár le – tudtuk meg a Tesco sajtóosztályától.

Keddtől szombatig naponta átlagosan 60 kg terméket adnak át, de ez a mennyiség változhat. Idén a legnagyobb átadott kenyérmennyiség egy nap alatt 218,75 kg volt. A szombat esti átadás során pedig átlagosan 180 kg terméket juttatunk el az Élelmiszerbankon keresztül a nagycsaládosok helyi egyesületének. Az idei évben a legnagyobb szombat esti adomány 559,4 kg volt. – A Magyar Élelmiszerbank az adományok szétosztására pályázatot írt ki, a jelentkező szervezetek közül a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete nyert, ők gondoskodnak arról, hogy a felajánlott adomány eljusson az orosházi nagycsaládosokhoz – tudtuk meg Újhelyi Katalintól, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület fejlesztési igazgatójától.

– Igyekszünk úgy megoldani, hogy minden rászoruló család kapjon a felajánlott adományból. Ez a tevékenység megmozgatja az önkéntes segítőinket: beosztottuk azokat, akik autóval el tudják hozni az árut, a csoportvezetők pedig mindig egy-egy adott napon kiosztják a családoknak. Az egyesületünk tagsága 192 családból áll, ki kellett dolgozni egy olyan “körforgást”, hogy minden rászoruló család sorra kerüljön – tájékoztatott Benedek Szilvia régiós titkár.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.