- hirdetés -

Közel százan vettek részt március 25-én azon a kifulladásig tartó eseményen, melynek keretében a kicsiknek és nagyoknak számtalan szituációs feladatban kellett ügyesen rögtönözniük. A több mint 10 órán keresztül tartó folyamatos játéknak a Máltai Játszótér adott otthont.

Olykor szavakkal, olykor szavak nélkül, pusztán a testbeszédre alapozva keltettek életre különféle érzelmeket, számtalan gondolatot és megannyi helyzetet azok, akik bekapcsolódtak a múlt pénteki esemény színjátszós forgatagába.
– A program az Impromaraton – Meddig bírod a játékot? címet kapta, mely voltaképpen a játszótéren működő Szitu-Ászok nevű színjátszó csoportnak volt a kiterjesztése. Vezetője és tagjai minden pénteken összegyűlnek, és a Beugró című műsorhoz hasonlóan improvizációs gyakorlatokkal teremtenek önfeledt hangulatot. Az ő ötletük volt, hogy csináljunk ebből egy 24 órásra tervezett maratont – nyilatkozta Frankó Attila, a Máltai Játszótér vezetője. Hozzátette, az ingyenes esemény célja az volt, hogy minél több mindenkit bevonjanak abba a jó kis játékba, ahol a résztvevők és a szemlélők is sokat nevethetnek, jól érezhetik magukat. A játszótér vezetője az egész idő alatt tartó remek hangulatra és a 97 regisztrált játékosra való tekintettel sikeresnek nevezte az Impromaratont, melynek várhatóan később még lesz folytatása.

Több mint 10 órás önfeledt játék és szórakozás jellemezte az első Impromaratont (Fotó: Takács Csaba)
Több mint 10 órás önfeledt játék és szórakozás jellemezte az első Impromaratont (Fotó: Takács Csaba)

A játékos rendezvény délután egy órakor kezdődött és egészen éjfélig tartott. Ennek során a lelkes, vállalkozó szellemű diákok és néhány felnőtt egymást felváltva játszottak a különféle szituációs feladatokban és improvizációs gyakorlatokban. A közel fél napos folyamatos játékot önkéntesként egész idő alatt Farkas Attiláné drámapedagógus vezette, de annak lebonyolításában a Vörösmarty iskola színjátszóiból álló VM Színpad tagjai is részt vettek. A jó hangulatú program szorosan kapcsolódik a Dráma van című dramatikus nevelés hetéhez, melynek keretében az elmúlt bő egy hétben számos programot szerveztek országszerte.

A játszótér most is, miként az elmúlt több mint 5 évben, helyet biztosított a kulturált kikapcsolódásnak, az örömteli pillanatoknak és a közösség építésnek is. A tér az elmúlt időben otthont adott például az Egészségnapnak,  és a Mosolynapnak, melyeknek várhatóan az idén is részesei lehetünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.