- hirdetés -

Egészséges életmódot ösztönző, gyerekek oktatását támogató, valamint környezetszépítő-védő elképzeléseket vár a pályázó civil szervezetektől a Tesco és szakmai partnere a Magyar Adományozói Fórum. Az ötletekkel március 7-től április 3-ig lehet nevezni országosan 67 körzetben, így Orosházán is.

Az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű program célja, hogy a megvalósuló projektek a helyi közösségek javát szolgálják. Mindhárom kategóriában olyan pályázatokat vár az áruházlánc, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol a vásárlói és dolgozói élnek – tudtuk meg a szerkesztőséghez eljuttatott sajtóközleményből.

A pályázók között összesen 26 millió 800 ezer forintot osztanak szét 67 helyi közösséget támogatva egyenként 400 ezer forinttal.
– Hiszünk abban, hogy a civil szervezetek, vásárlóink és munkatársaink összefogásával jobbá tehetjük környezetünket és fejleszthetjük a helyi közösségek életét. Ez a program épp az ilyen típusú együttműködés és tenni akarás katalizátora, egy olyan lehetőség, ahol nem csupán a 67 díjazott pályázat nyer, hanem minden egyes résztvevő, aki az közös gondolkodásba bekapcsolódik. Bízunk abban, hogy a programnak köszönhetően, a támogatást elnyerő pályázatok mellett számos olyan projekt és terv kerülhet előtérbe, ami aktív és előremutató párbeszédet indíthat el a helyi közösségek szereplői között – hangsúlyozta Magyar Henrietta, a Tesco kormányzati és közösségi kapcsolatokért felelős vezetője.

Az április 3-áig beérkezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum értékeli majd, vizsgálva a megvalósíthatóságot, valamint hogy a program milyen hatást fejt ki a közösségre és mennyire vonja be annak tagjait. A zsűri körzetenként három pályázatot választ ki, melyek továbbjutnak a második fordulóba.

A következő szakaszban az áruházlánc a vevői és munkatársai kezébe adja a döntést, hogy melyik projekt valósuljon meg a saját közösségükben. A vásárlók május 11-től június 7-ig szavazhatnak a továbbjutott pályázatokra, mégpedig úgy, hogy minden vásárlás után kapnak egy zsetont, amit az áruházakban kihelyezett gyűjtőpontokon lehet bedobni a kiválasztott szervezet és pályázati program mellé.

A nyertes pályázatokat a 2016. június 13-ai héten hirdetik ki. Bővebb információ ide kattintva érhető el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.