- hirdetés -

Közgyűlést tartott február 23-án az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. Új elnököt, vezetőségi és felügyelő bizottsági tagokat választottak.

Dr. Násztor Sándor évtizedekig vezette az egyesületet, sajnos a közgyűlés előtt néhány nappal elhunyt, ám nem e szomorú esemény indokolta a közgyűlés összehívását, mert ezt egyébként is kétévente megtartják.

Hónapok óta tartó előkészítő munka előzi meg, majd a közgyűlés napján a jelölő bizottság által kiválasztott elnöki, vezetőségi és felügyelő bizottsági tagokra lehetett voksolni. Egyöntetű szavazással Erős Károlyt bízták meg az egyesület vezetésével, aki kezdetben a Mezőgép nyugdíjas csoport tagja lett, majd később kapcsolódott be az egyesület tevékenységébe.

– Először is szeretném megköszönni a tagság bizalmát – kezdte beszélgetésünk elején Erős Károly, majd vázolta terveit. – Az egyesületnek 350 tagja van, de ez folyamatosan változik, idén 20 új tagunk van már, és többen jelezték: csatlakoznának hozzánk. Reméljük, ez a tendencia tovább folytatódik, és tovább nő a taglétszámunk, valamint új csoportok is alakulnak. Természetesen, ami az évtizedek során kialakult és jól működik az egyesületnél, azt tovább visszük, de szeretném, ha újra egy nagyobb közösségi élet alakulna ki a Töhötöm utcai nyugdíjasházban, ahogy régebben ez sokáig így is volt – emelte ki Erős Károly.

kk
Erős Károly szeretné, ha nagyobb közösségi élet alakulna ki a nyugdíjasházban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette: további célunk, hogy az egyesületen belül működő csoportok szorosabbra fűznék a kapcsolatot egymással is, látogatnák egymás programját, rendezvényeit, kölcsönösen megismernék egymás elképzeléseit, tapasztalatokat cserélnének. – Ami igényként merült fel, hogy állandó mozgás legyen a házban, ahová mindig be lehet térni egy kis beszélgetésre, kikapcsolódásra. Nyugdíjasokról lévén szó, nagyon sokan vannak köztünk magányosak, akiket arra szeretnénk biztatni, hogy térjenek be hozzánk, és azt érezzék, hogy ez nem egy ház, hanem otthon – emelte ki az új vezető.

Elmondta, a közeljövő munkája még, hogy áttekintik eddigi kapcsolataikat, a járási és más helyi egyesületek mellett a határon túli nyugdíjasokkal is.

Az egyesület tagjai legközelebb a közelgő nőnap alkalmából találkoznak a Töhötöm utcai nyugdíjasházban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.