- hirdetés -

Új vezető áll a művelődési központ élén február elseje óta. Lajti Tímea év végéig kapott megbízatást, de ahogy mondja, úgy dolgozik és tervez, mintha száz évig tehetné.

Már több mint egy éve a városban él és dolgozik, polgármesteri tanácsadóként. Emellett a rendezvények szervezésében,  lebonyolításában és a civil szervezetek tevékenységének koordinálásában vett részt.

Végzettsége szerint művelődésszervező és protokoll szaktanácsadó, több szakirányú felsőfokú képzést is elvégzett, amely az ügyvezetői állás betöltéséhez szükséges. Diplomáit Nyíregyházán és Budapesten szerezte. Húsz éve foglalkozik a közösségek építésével, rendezvények szervezésével, a közművelődésben is hosszabb időt töltött el.

Az új vezetés új színt is hoz

– Szakmaiságomban eddig Tiszaújvárosban teljesedtem ki, ahol nyolc évig dolgoztam, és ahol több új dolgot is megvalósítottunk – meséli Lajti Tímea. – Egy felkérés nyomán egy évig Budapesten éltem és dolgoztam, ahonnan ide, Orosházára hívott a városvezetés.

Lajti Tímea legfontosabb célja a közösségi élet erősítése (Fotó: Rajki Judit)
Lajti Tímea legfontosabb célja a közösségi élet erősítése (Fotó: Rajki Judit)

Az új ügyvezető nagyon megtisztelőnek tartja a feladatot, az elődje, Pusztai Lajos által véghez vittekben sok ponton hasonló az elképzelése. Természetesen az új vezetés új színt is hoz. A tervek összefésülése zajlik, még korai pontos dátumokkal kijönni, de az irányok megvannak.

– A közösségi élet erősítése a legfontosabb célom. Úgy szervezzük a rendezvényeket, hogy az egyesületeket, civil szervezeteket is bevonjunk, a kisebb programokat összehangoljuk, vagy beillesztjük a nagyobbakba. Üljünk össze, beszéljük meg, és együtt kell dolgoznunk, hogy a párhuzamosságokat megszüntessük. Biztos vagyok benne, hogy mind anyagilag, mind tartalmilag jobban jár mindenki. Tavaly már volt erre több jó példa is. Mindezt úgy, hogy a turisztika oldaláról érkező igényekre is tekintettel legyünk.

– Ehhez jelentős összefogás kell…

– Így van, kiemelten fontos az együttműködés. A város minden nagy rendezvényében részt veszünk, az új rendezvényszervező céggel tervezünk együttműködni. Csakúgy, mint az oktatási és közművelődési intézményekkel. A továbbiakban is szeretnék minden művészeti csoportot lehetőséghez juttatni, támogatni, újakat is létrehozni. Vallom, hogy kellenek az ingyenes, szórakoztató programok is, de fontos a város lelkét táplálni. Így kerek az egész.

– Anyagi kérdésekben és humánerő terén lesz-e változás?

– A fenntartó önkormányzat szándékainak megfelelően jelentős felújításra és fejlesztésre készülünk, ehhez keressük a pályázati forrásokat. A megnövekedett feladatokhoz a létszám is bővül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.