- hirdetés -

A Rotary Club Orosháza február 6-ai jótékonysági bálján több mint félmillió forintnyi adomány gyűlt össze, melyből a szervezet idén is a rászoruló gyermekek nyári táboroztatását támogatja majd.

A több mint 10 éves múltra visszatekintő bálnak – miként tavaly – most is a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor terme adott otthont, mely a jótékonykodás mellett helyet biztosított a baráti eszmecseréknek és a kulturált szórakozásnak is. A 11. alkalommal megszervezett esemény mintegy 120 résztvevője előtt Dávid Zoltán polgármester azoknak a jótékonykodó embereknek mondott köszönetet, akik a szervezet elveivel összhangban a közösséget szolgálják.

Mák Imre, a Rotary Club Orosháza soros elnöke kiemelte, a 110 éves Rotary a világ legnagyobb civil szervezeteként mintegy 1,3 millió tagjával van jelen a föld csaknem minden országában, közös ügyük pedig a jótékonykodás.
– A helyi szervezet a bál bevételéből a rászoruló gyermekek táboroztatását segíti. Idén több mint egymillió forint lett a bál bevétele, melyből több mint félmillió forintot fordítunk körülbelül 40-50 orosházi hátrányos helyzetű gyermek nyári gellértegyházi táboroztatására – hangsúlyozta Mák Imre.

A Rotary harang, ami akkor kong, ha adomány érkezik a rászorulóknak (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián
A Rotary harang, ami akkor kong, ha adomány érkezik a rászorulóknak (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián

A Rotary elnöke az OrosCaféval megosztotta a klub éves programtervének egyik későbbi momentumát is.
– A tavaly kísérletképpen elindított Rotary Pálinkamustra iránt máris nagy az érdeklődés. Az eseménynek várhatóan idén is nagy sikere lesz, melyet idén május 6-ára tervezünk – tudtuk meg a soros elnöktől.

A vacsorával egybekötött jótékony est színvonalát tovább fokozta az orosházi születésű színművész, Faragó András fellépése, mely kellemes kikapcsolódást nyújtott az est valamennyi résztvevője számára. Az éjféli tombolahúzást követően a bál tánccal és könnyed társalgással folytatódott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.