- hirdetés -

Pinka Ramóna és Kiss Zoltán gyermek kategóriában lett a legjobb.

Háromszoros magyar bajnok lett a hétvégén megrendezett Táncsport Magyar Bajnokságon egy gádorosi táncospár gyermek kategóriában. Pinka Ramóna és Kiss Zoltán a Szilver Táncsport Egyesület és a Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola képviseletében indultak és a standard, valamint a latin bajnoki cím mellé tíztáncban is megszerezték az első helyet.

– A versenytáncban ez az év legnagyobb és legfontosabb megmérettetése – mondja Kissné Farkas Erzsébet táncpedagógus, aki a páros egyik felkészítője volt az elmúlt hónapok során. Az ország legjobbjai vesznek részt rajta gyermektől felnőttig minden kategóriában, emellett külön standard, latin amerikai és tíztánc versenyszámok vannak. Az itteni eredmények alapján dönti el a Magyar Táncsport Szövetség, hogy az adott évben kik lesznek a válogatott, illetve utánpótlás válogatott kerettagok.

Az ifjú táncosok és felkészítőjük (Fotó: Rosta Tibor)
Az ifjú táncosok és felkészítőjük (Fotó: Rosta Tibor)

Gyermek kategóriában ezt idén Pinka Ramónának és Kiss Zoltánnak sikerült elérnie, akik tíztáncban négy, latin amerikai táncokban hat páros közül bizonyultak a legjobbnak.
– Ami azt is jelenti, hogy a külföldi versenyekre őket delegálja majd a szövetség, ők képviselhetik Magyarországot egy Világkupán vagy az Európa Bajnokságon – teszi hozzá tánctanáruk.

Az eredmény mögött sok munka van, már a nyári szünetben megkezdték a felkészülést.
– Akkor még csak heti egyszer gyakoroltunk, a télen azonban már hét-nyolc órát edzettünk hetente – összegzi a munkát a 11 éves Kiss Zoltán.

Ramival 3 éve alkotnak egy párost és már a kezdetekkor látszott, hogy jól teljesítenek majd együtt. Persze vannak kedvenc táncaik és olyanok is, amikkel jobban megküzdenek. Ramóna azt mondja, neki a jive a legnehezebb, nagyon szereti viszont a szambát és az angolkeringőt. Utóbbi Zolinak is kedvence szemben a paso debléval, amitől tartott is a két napos versenyen.

Ahogyan mögöttük, úgy előttük is sok a kihívás, több országos verseny vár rájuk az idei évben, amelyek jó felkészülési lehetőséget nyújtanak a következő, 2017-es Magyar Bajnokságra. A cél természetesen az újabb győzelem, hiszen mindkettejük egybehangzó állítása szerint csodálatos érzés volt magasra emelni a bajnoki címekért járó serlegeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.