- hirdetés -

Tavaly minden eddiginél többen, mintegy kétezren látogattak ki a gazdakör legnépszerűbb programjára, az Orosházi Hagyományok, Ízek Versenyre, ahol 17 csapat gyúrta a kolbászt. Idén új a helyszín, a megszokott, magas színvonalú programok garantálják a kikapcsolódást. Ezúttal is minden egyben lesz egy kiváló programhoz, melyet idén először ingyenessé tettek a látogatók számára.

Csütörtökön sajtótájékoztatón ismertették a szervezők a X. Orosházi Hagyományok, Ízek Verseny legfőbb tudnivalóit. A gasztronómiáé és a helyi készítésű termékeké lesz a főszerep idén is, de már új helyszínen. Fontos, hogy idén először ingyenesen lehet látogatni a rendezvényt.

– Az elmúlt év programja során megtapasztaltuk, rendezvényünk szerencsére kinőtte a Táncsics-csarnokot, ezért váltunk. A jubileumi programsorozatnak a Petőfi Művelődési Központ, az Előd utca és a piac területe ad otthont, ezáltal több vendéget tudunk kényelmesen fogadni – tájékoztatott Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke.

Megtudtuk, a piac területén felállítanak egy 1000 négyzetméteres sátrat, ezen belül kap helyet a nagyszínpad, ahol elismert előadóművészek, zenekarok, táncegyüttesek, népdalkörök lépnek fel. A sátor helyet ad a képzőművészek, kolbászkészítők és pálinkafőzők standjainak is, így a piactér frekventált helyszín lesz. Az Előd utcán az Orosházi Kolbászklub Egyesület böllércsapata jóvoltából látvány disznóvágást tartanak, a PMK koncerttermében a versenyek eredményhirdetése zajlik majd.

Sajtótájékoztatón ismertették a jubileumi programsorozat részleteit (Fotó: Rajki Judit)
Sajtótájékoztatón ismertették a jubileumi programsorozat részleteit (Fotó: Rajki Judit)

Idén is keresik Orosháza legjobb pálinkáját, füstölt kolbászát és szalámiját, és várják a nevezéseket a kolbászgyúró versenyre is.
– A pálinkaversenyen a Magyarországon elfogadott pontozási rendszert alkalmazzuk, számít az íz, az illat és a karakter is. Minden benevezett pálinkamintát számmal látunk el, a bírák csak ezt látják majd. Így kerüljük el, hogy valaki előnyben részesítse azt az italt, melynek ismeri a főzőjét – emelte ki Benkő Lajos, a versenybizottság vezetője.

A hagyományos ízeket ezúttal is előtérbe helyezik, a pálinkák zsűrizése február 18-án reggel, a kolbászoké 23-án kezdődik. Rajzversenyt is hirdettek, alsó és felső tagozatos általános iskolások számára, a rajzok elbírálása február 22-én történik.

A rendezvénysorozat az elmúlt években megmutatta, helye van Orosháza programjai sorában, sőt, a térségi vendégek mellett az ország számos pontjáról, és határon túlról is érkeznek érdeklődők, akik fontosnak tartják, hogy megőrizzük hagyományainkat.

Orosháza február 27-én ismét megmutatja értékeit, kiváló termékeit. Érdemes lesz korán érkezni, hiszen 7:30-kor kezdődik a kolbászgyúró verseny, ahol élőben biztathatjuk a csapatokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.