- hirdetés -

Egy orosházi vállalkozó egyenesen a bányából hozta a szenet, amit 50 család között osztottak ki. A sokgyermekes, rászoruló családokat a katolikus karitász helyi szervezete kereste meg.

Vidáman ugráló kiskutya, óvatosan, gyanúsan leselkedő kisfiú. Ez a kép fogadott minket a napokban Szentetornya egyik családi háza előtt, ahová az utánfutónyi szén érkezett.

Az adományozó Csikós-Gép Kft vezetője, ifj. Csikós József maga is megfogja a munka végét,  hogy minél előbb az udvarra kerüljön a szén, amit a felsőnyárádi szénbányából hoztak.
– Cégünk néhány hónapja részt vesz a szén kitermelésben. Innen jött az ötlet, hogy segítsünk az orosházi rászorulóknak a téli hónapok átvészelésében. Összesen 24 tonna barna kőszenet hoztunk, ebből 50 család részesül – fogalmaz ifj. Csikós József. Hozzáteszi, vállalkozásain keresztül sokszor adományoznak elesett, nehéz sorsú embereknek, vagy éppen a kórház gyerekosztályának.

Csikós József (k) adományát lapátolják le Kozsla Zoltán (j) családjának (Fotó: Rajki Judit)
Csikós József (k) adományát lapátolják le Kozsla Zoltán (j) családjának (Fotó: Rajki Judit)

A Szentetornyán élő család nagy örömmel veszi az adományt. A családfő, Kozsla Zoltán nemrégiben veszítette el munkahelyét, és bár hamarosan újra munkába állhat, a köztes időszakot nem könnyű átvészelni.
– Három kisfiam és egy pici lányom van. Feleségem itthon van a gyerekekkel, én pedig addig, amíg nem tudok kezdeni az új munkahelyemen, alkalmi munkát vállalok. Most közel 5 mázsa szenet kaptunk, ami nagyjából egy hónapig lesz elég, bízom benne, hogy ezzel tavaszig ki is húzzuk, ami hatalmas segítség nekünk – fogalmaz az édesapa.

A szénadomány szétosztásában a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó Orosházi Karitász munkatársai segítettek.
– Olyan családok kaptak a szénből, ahol sok a gyermek és kevés a bevétel – mondta Románné Séhorcz Magdolna, a karitász helyi vezetője. Az iskolai hitoktatók jelzései alapján kerülnek látókörükbe a rászoruló családok, a katolikus egyház pedig amiben tud segít. Most éppen egy önzetlen vállalkozó felajánlásának célba juttatásában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.