- hirdetés -

Szórakozás, jótékonykodás, szülők, tanárok, diákok kikapcsolódása egy estére. A Kis Művészek bálja újabb bál a városban, amely rekordot döntött a résztvevők számát tekintve.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola jótékonysági rendezvényét több mint 200 résztvevővel tartották január 30-án a Táncsics gimnázium aulájában. Az intézmény harmadik éve szervezi meg a farsangi időszakban a társasági eseményt az említett célokkal. Az elsőnél alig 100-nál többen, tavaly másfél százan, idén 200-nál is többen ültek asztalhoz ünneplőben a bál alkalmával.

Ezen kívül ötvennél is több gyerek lépett fel a vendégek előtt. Mert ez ebben a tekintetben más bál: a vacsorát megelőzően az iskola majd minden csoportja fellépett: zenével, tánccal. Amint Kőszegi-Németh József igazgató kiemelte, saját szellemiségüket erre ez eseményre is kiterjesztették.

A bálon ötvennél is több gyermek lépett fel Fotó: Kecskeméti Krisztina
A bálon ötvennél is több gyermek lépett fel (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Céljuk, hogy a művészetek különböző ágával minél többen, minél több formában találkozzanak, a művészet jegyében gyűljenek össze. Ebben az esetben a szülők, diákok, pedagógusok, hiszen a művészeti iskola esetében nagyon ritkák az iskolán kívüli találkozási lehetőségek. Az igazgató köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták kezdeményezésüket, a pedagógusoknak a felkészítésben és szervezésben való részvételt és munkát.

Kétségtelenül családias hangulatú est volt, a várva várt tombolahúzást is viszonylag korai időpontra időzítették, hogy a legkisebbek is részesei lehessenek az izgalomnak.

A bál bevételéből – akárcsak korábban – az iskola alapítványán keresztül hangszerek javíttatását tervezik, valamint a diákok versenyekre való nevezését, utaztatását. A vacsoráról Tóth István és csapata, a zenéről a K. Tóth – Szilágyi duó gondoskodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.