- hirdetés -

Nem mindennapi segítséget kapott az a Kiss Ernő utcai család, akiknél nemrégiben kigyulladt a melléképület. Nemes Attila ácsmester ingyen helyreállította az épület tetőszerkezetét, mely a tűz martalékává vált, a szükséges anyagokat a Vasex Kft. biztosította.

Januárban három melléképülettűzhöz is riasztották az orosházi tűzoltókat. Először a Dobó István utcában oltottak egy melléképületet, ami a gyors beavatkozás ellenére is teljesen leégett.

Majd a Kiss Ernő utcába riasztották a lánglovagokat, bár megfékezték a tüzet, a melléképület tetőszerkezete teljesen megrongálódott. Nem sokkal később a Csabai utcában is égett egy melléképület, a tűzoltók kiérkezéséig a szomszédok is próbáltak segíteni, és bár a tüzet sikerült megfékezni, az épület megsemmisült.

Sikerült a tüzet megfékezni, nem terjedt át a főépületre (Fotó: Melega Krisztián)
Így nézett ki a tető a tűz után (Fotó: Melega Krisztián)

A Kiss Ernő utcai családnak nem volt anyagi fedezete, hogy a tetőszerkezetet helyreállítsa. Ám nem mindennapi dolog történt velük. Nemes Attila ácsmester felajánlotta, hogy ingyen újjáépíti az egész tetőszerkezetet.

Nem ez az első eset, hogy segített

– Szeretném megköszönni ezúton is mindenkinek, akik segítettek a tűz oltásában és a helyreállítási munkálatokban – fogalmazott Hegedűs Béla, a károsult ház tulajdonosa. Elmondta, amikor a kazánból kipattanó szikra miatt leégett a tetőszerkezet, egyből Nemes Attilához irányították, aki felajánlotta önzetlen segítségét.

– Ahol baj van, ott szükség van a segítségnyújtásra. Számomra természetes dolog, hogy ezt megteszem ezért a családért – mondta Nemes Attila. Megtudtuk, a férfinak nem ez az első ilyen tette, immár négyszer nyújtott segítő kezet bajbajutottaknak.

A felújított tető Nyári
A felújított tető Nemes Attila jóvoltából (Fotó: Rajki Judit)

A tetőszerkezet újjáépítéséhez szükséges anyagot a Vasex Kft. biztosította, hiszen a családfő több éve megbecsült dolgozójuk.
– Hegedűs Béla régóta megbecsült dolgozónk. Amikor a tűzesetről tudomást szereztünk, felajánlottuk a támogatást – fogalmazott Polyák János, a kft. ügyvezetője.

A család nagyon hálás, hatalmas segítséget jelentenek számukra a felajánlások

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.