- hirdetés -

Az Alföldre jellemző madarakat mutatnak be a 2016-os naptáron, amit minden óvodába ingyen eljuttattak a rotarysok.

A napokban Orosháza város valamennyi városi, illetve egyházi fenntartású óvodája hozzájutott az Orosházi Rotary Club gondozásában készült, 2016. évi falinaptár néhány példányához.

‒ Az ötlet, hogy az egyébként a nyári táboroztatáshoz forrást teremtő, tehát adomány tartalommal értékesítésre szánt naptárakból a helyi óvodák is kaphassanak, egy a naptárt bemutató, városvezetőkkel folytatott beszélgetés során vetődött fel. Ezt a klubtagok egyöntetűen támogatták, hiszen a naptáron ez évben térségünk madarait mutatjuk be, amit Süle Péter hódmezővásárhelyi, fiatal fotós barátunk készített – mondta Csongrádi Pál, a legnagyobb, nyolc klubot összefogó Dél-keleti Régió alkormányzója, a helyi klub alapító tagja.

A naptárakat Csongrádi Pál adta át (Fotó: Rotary Club)
A naptárakat Csongrádi Pál adta át (Fotó: Rotary Club)

A hónapok változását követő képválogatás az adott évszakokban előforduló, környezetünkben előforduló és az alföldi tájegységre jellemző madarakat ábrázolja.
– Úgy gondoltuk, hogy a kisgyermekek számára hasznos lehet, ha egyelőre igaz csupán csak képeken, de megismerik a madarakat. És talán majd néhány esztendő múltával éppen egy-egy, a klubunk által szervezett nyári táborozás alkalmával élőben is láthatnak néhányat a lencsevégre kapott madárfélék közül – tette hozzá Csongrádi Pál.

Az összességében mintegy ötvenezer forintot kitevő ajándék naptárakat a kicsik néhol megszeppenve, máshol nagy lelkesedéssel vették át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.