- hirdetés -

Erről is döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület a buszközlekedés kapcsán. De szó volt a menetrend módosításáról és hogy kiírják a pályázatot az új közszolgáltatási szerződésre.

A képviselők többsége elfogadta a Körös Volán utódcége, a DAKK Zrt. 2016-ra vonatkozó díjakról szóló ajánlatát.
– Ennek legfontosabb eleme, hogy nem lesz sem menetjegy, sem bérlet áremelés 2016-ban – ismertette lapunknak a döntést a területért felelős alpolgármester. Bojtor István kiemelte, a közszolgáltatási szerződésben rögzített összeggel szemben több millió forinttal kevesebbet fizetett a város 2015-ben a buszos cégnek, ami főként az üzemanyagok árának csökkenése miatt volt lehetséges.

A város és a DAKK Zrt. között meglévő megállapodás 2016. decemberében lejár, ezért új pályázatot írnak ki az autóbuszközlekedés ellátására. dr. Szabó Ervin jobbikos képviselő szorgalmazta, vizsgálják meg egy belső szolgáltató megbízásának lehetőségét. Erre több fideszes képviselő is elmondta, ezek a vizsgálatok már megtörténtek, a városnak nem éri meg saját erőből ellátni a tömegközlekedést.
– Ez óriási kezdő beruházást igényelne, azonnal több autóbuszt kellene vásárolni, ami több száz millió forintos kiadást jelentene. Erre pedig nincs keret – fogalmazott Bojtor István. Elfogadták, hogy pályázatot írnak ki a 2017-től végzendő buszközlekedési szolgáltatásra, amin bárki elindulhat, ha teljesíti a feltételeket.

Hamarosan eldől, változik-e menetrend (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Hamarosan eldől, változik-e menetrend (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szó esett a menetrendekről is. Az MSZP-s Füvesi Sándor úgy vélte, legfontosabb, hogy visszaálljon a 2013-as tavaszi menetrend, szerinte az érintettek ezt szeretnék. Erre reagálva Bojtor István hangsúlyozta, folyamatos a tárgyalás a buszos cég képviselőivel, jövő héten a menetrenddel kapcsolatosan felmerült lakossági igényekről, a nagy cégek műszakváltásaihoz jobban igazodó járatokról és a MÁV menetrendi változásai miatti esetleges pontosításokról tárgyalnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.