- hirdetés -

A Gladiátor című giga musical két nagysikerű előadásában táncolt Kárai Borbála is. Ő mesélt, milyen volt az egész belülről.

A Nemzeti Lovas Színház november 28-29-én mutatta be a Papp László Budapest Sportarénában a Gladiátor című musicalt. A Pintér Tibor főszereplésével és rendezésében létrejött produkció Magyarországon először bemutatott új látványelemmel, különleges színpadtechnikával, erre a produkcióra képzett mozgás- és táncművészekkel, „21. századi” gladiátorokkal jelenítette meg a 3. századi Római Birodalmat.

Az Arénában valódi elefánt, 60 ló, 100 szereplő, köztük lovas színészek keltették életre a csodálatos ókori világot. Élő ének, lovas látványelemek, római szekerek (bigák), lovas kaszkadőr mutatványok varázsolták el a produkciót megtekintő több, mint 12 ezer embert.

Lovak és elefántok is színre léptek a nagyszabású musicalben (Fotó: Somogyi György)
Lovak és elefántok is színre léptek a nagyszabású musicalben (Fotó: Somogyi György)

Mint oly sok mindenben kicsiny hazánkban, ebben is volt orosházi érdekeltség. Városunk szülötte, Kárai Borbála táncművész – aki rengeteg helyi táncos produkcióban szerepelt már – is részese volt a nagyszabású előadásnak. Bori 2015 szeptembere óta a Nemzeti Lovas Színház táncosa.
– Óriási élmény és egyben rengeteg tapasztalat – így jellemezte Bori röviden a produkciót a maga szemszögéből.

Kárai Borbála (középen) a gladiátorok között táncolt (Fotó: Somogyi György)
Kárai Borbála (középen) a gladiátorok között táncolt (Fotó: Somogyi György)

– A musicalben többféle művészeti ágnak kellett együtt dolgozni, ami több hónapos megfeszített munkával járt. De a rengeteg próbával töltött nappal és éjszaka meghozta a várt elismerést, hiszen az előadások végén az Aréna közönsége hatalmas ovációval ünnepelt. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy részese lehettem ennek az előadásnak és hálás vagyok, hogy több másik darabban azóta is együtt dolgozhatom a fellépőkkel, hiszen kiváló színészek és táncművészek vesznek körül – fogalmazott az orosházi táncos.

Bori nem kisebb színészekkel és énekesekkel dolgozik együtt, mint Sasvári Sándor, Pintér Tibor, Janza Kata, Wolf Kati, de szerepel a musicalben Lázár Zoltán fogathajtó világbajnok és magyar bajnok is.

Akit érdekel a produkció, 2016 augusztusában megnézheti, hiszen ekkorra már több vidéki előadást is lekötöttek, például a közeli Mórahalmon is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.