- hirdetés -

Sáfár Anikóéknál a karácsonyt hosszas bevásárlás és főzés előzi meg, valamint családlátogatások sora követi.


Náluk a hagyományos ünnepi menü részét képezi a halászlé és azok a sült húsok, amiket csirkéből, kacsából vagy libából készít. Gyakran ebben az időszakban a kocsonyával már a szilveszterre is előkészül. A sütemények sütését azonban a család más lánytagjai végzik. A színésznő azt is elmondta, hogy nincs kedvenc süteménye, a rétestől kezdve a bejgliig mindent szívesen fogyaszt. Szerencsés alkatának köszönhetően az ünnepeket követően sincs szüksége fogyókúrára. De hogy tölti a karácsonyt? – kérdeztük meg a közelmúltban, amikor Orosházán lépett színpadra.

– Szenteste csak mi magunk vagyunk, a férjem és én. A következő napon megyünk a gyerekekhez. Az utóbbi években, mivel hogy elég sokat dolgoztam, áttértünk arra, hogy az egyik nagylánynál tartjuk az összejövetelt, és akkor oda jön a többi gyerek és unoka is. Ezután megyünk a nővéremékhez, a rá következő napon pedig a bátyámékhoz. Ebből áll az ünnep – hangsúlyozta a színésznő.

Az ő családjában is hagyomány az ajándékozás, ilyenkor főként a kisgyermekeket lepik meg. – A napokban beszéltük a nagylányommal, aki most külföldön van, hogy most már ne ajándékozzuk meg egymást, mert egyszerűen anyagilag nem lehet bírni, hogy mindenkit meglepjünk, mert olyan nagy a család – tette hozzá Sáfár Anikó. Náluk a család nemcsak karácsonykor, hanem az év többi részében is gyakorta összejár, főként a születésnapok alkalmával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.