- hirdetés -

Ezúttal hétvégén, április 6-án érkezett meg egy újabb színdarab a Petőfi Művelődési Központba. A Funny Money, avagy a Rossz pénz nem vész el című darab számos vicces, komikus pillanatot tartogatott a nézőknek. A főbb szerepekben Varga Izabella, Hujber Ferenc, Harmath Imre vagy éppen maga a Döglégy szórakoztatták az orosháziakat.

De mit is lehet tudni Ray Cooney darabjáról? A produkciós menedzser, Horváth Olivér elmondta, hogy annak idején még az 1990-es években indult útjára, alapja pedig egy elsőre egyszerűnek tűnő, később azonban egyre több bonyodalmat, egyben humoros pillanatot okozó bőröndcserés szituáció. A cserét pedig félreértések hosszú sorozata követi. A darabot a Bánfalvy Stúdió vitte színpadra, jelenleg az 50. előadás felé közelítenek. Az ország számos pontján megfordultak vele, sőt már a határon túl is bemutatták, hiszen Felvidéken is színpadra vitték, de egy erdélyi bemutató is tervben van.

Az előadás előtt Harmath Imrével nyílt lehetőségünk beszélgetni.
– Én Zsoltit játszom a darabban, aki egy jóravaló, magabiztos fickó. Viszont egy olyan helyzetbe kerül, amikor ő ugyan azt hiszi, hogy mindent tud, de kiderül, hogy nem is állhatna messzebb ettől az elképzelésétől. Körülötte össze-vissza történnek a dolgok, ő pedig nem érti ezt, ráadásul mindig a legrosszabbkor tud megszólalni. Nagyon vicces, de egyben pozitív karakter, bár vígjáték révén ebben az előadásban mindenki pozitív, nincs benne kis szerep, mindegyik egyformán fontos – mesélte a színművész.

Mint mondta, ha röviden kellene jellemeznie a Funny Moneyt, ő a következő kifejezést használná: tömény nevetés mintegy 3 órán keresztül. Olyan bohózat, ami magával ragadja a nézőt, vicces pillanatokkal, jó karakterekkel, akiket egy fantasztikus csapat vihet színpadra. Harmath Imrét a színházkedvelők, a filmeket és sorozatokat követők is jól ismerhetik, valamint a hangjával, orgánumával is gyakran találkozhatunk, hiszen a szinkronban is foglalkoztatottnak számít.

Ez persze valamikor sűrű tud lenni, de ez olyan, mint Murphy törvénye, ha éppen egy munka közepén vagy, persze, hogy akkor jön az összes többi. Vegyük például ezt a mostani szombati napot, kora délután ültünk be a buszba és éjjel fél kettő körül érünk haza, ráadásul van, hogy egy hónapban ezt az előadást 15-ször is színpadra visszük. De ugyanakkor ez élteti az embert, én például 63 éves leszek idén, de el nem tudnám képzelni, milyen nyugdíjasnak lenni.

A feleségem, Vándor Éva pedig szintén hasonló utat jár be hétről hétre. Mindamellett van már két unokánk is, így persze a rengeteg elfoglaltság mellett velünk is próbálunk minél több időt tölteni – sorolta a színművész, akit kedvenc szerepéről is megkérdeztünk. Ez pedig a Jövőre veled ugyanitt kétszemélyes darabban játszott figurája volt, amit Bánfalvy Ágnessel közösen vittek a színpadra legalább 200 alkalommal. Szerencsésnek tartja magát, hiszen a legtöbbször olyan szerepeket kap, melyek szerethetőek és ő maga is szívesen bújik karakterei bőrébe.

De nemcsak Harmath Imrével találkozhattak az orosháziak április 6-án este a Petőfi Művelődési Központ színpadán, a főszereplő házaspárt Varga Izabella és Hujber Ferenc alakította, utána pedig szép sorban felbukkant a darab során többek között Gyebnár Csekka, a vicces nevű rendőrnyomozót alakító Urmai Gábor vagy Ganxsta „Döglégy” Zolee is, aki a taxis szerepében okozott mulatságos pillanatokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.