- hirdetés -

Több mint száz gyermek álma vált valóra december 19-én a művelődési házban, amikor is a Jézuska Járat közreműködésével átvehették azokat a kért ajándékokat, amelyekre már oly régóta vágytak.
A gyerekek nagy része izgatottan bontotta ki a szebbnél szebben becsomagolt ajándékokat, s boldogan kiáltott fel: “Anya, nézd!”. Így került elő a díszes dobozokból például egy Jégvarázs ihlette baba, egy piros-fekete színű kisautó, és egy stoplis cipő is. Néhányan viszont még pár napot várnak az ajándékok kicsomagolásával.
– Amit most a gyerekek karácsonyi ajándékként kaptak, az Szenteste a fa alá kerül, és majd csak akkor bontjuk ki – mondta szombat délelőtt az orosházi Csiszárné Gunhó Szilvia, aki két boldog gyermek édesanyja.

Nagy volt az öröm, sok gyermek vágya vált valóra a Jézuska Járatnak köszönhetően Fotók: Kecskeméti Krisztina
Nagy volt az öröm, sok gyermek vágya teljesült a Jézuska Járatnak köszönhetően (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A kezdeményezésnek köszönhetően már a harmadik alkalommal válik még örömtelibbé a nehéz helyzetben lévő gyermekek karácsonya.
– Most is az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata dolgozói gyűjtötték össze és továbbították felém a Jézuskának írt kívánságokat, amelyeket nagyon sok kedves angyallal közösen váltottunk valóra – hangsúlyozta Petrus Márta a kezdeményezés ötletgazdája és főszervezője.

Cél a 3000 kívánság valóra váltása

A szervezők az interneten közzétett kívánságlista segítségével tudták igazán személyessé tenni az ajándékokat. Az ajándékátvételi pontokon összegyűlt csomagok ünnepélyes átadó keretében jutottak el a kis tulajdonosaikhoz.
– Szinte minden gyerkőcnek sikerült megvalósítanunk az álmát. Páran pedig sajnos betegség miatt nem tudtak eljönni, ezért számukra a Családsegítő Szolgálat juttatja majd el az ajándékokat – tette hozzá Petrus Márta.

Az örömteli eseményt Dávid Zoltán polgármester nyitotta meg, aki a Táncsics Mihály Gimnázium tanulóinak színvonalas műsora után maga is részt vett az ajándékok kiosztásában, melyben közreműködtek még a Családsegítő Szolgálat munkatársai és a Szentesi Vízilabda Klub tagjai is. A szervezőktől azt is megtudtuk, hogy idén Orosháza mellett Balatonboglár, Szigetszentmiklós, Üllő, Tapolca és Szeged is bekapcsolódott a jótékonysági programba, melynek eredményeképpen összesen 800 gyermek kívánsága teljesült.
– Célunk, hogy jövőre 3000 gyermek álmát valósítsuk meg, utána pedig országossá szeretnénk tenni ezt az Orosházáról induló kezdeményezést – emelte ki a főszervező.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.